Coping ontwikkeling bij zuigelingen

October 4

Coping ontwikkeling bij zuigelingen

Zuigelingen stak in de wereld moeten omgaan met een heleboel prikkels en met weinig controle over hun eigen ledematen. Zij vertrouwen op reflexen en de liefdevolle armen van een ouder aan het omgaan met stress. Sommige van deze vroege coping-mechanismen zal verdwijnen met de tijd als baby's nieuwe ontwikkelen manieren om zelf te kalmeren, terwijl anderen gewoonten kunnen worden. Een baby die kauwt en zuigt op zijn hand en de vingers is doen uit instinct, en duidt niet op een sucker levenslang duim.

Slapen

Ooit afgevraagd hoe een pasgeboren baby heerlijk kan slapen in een lawaaierige restaurant? Dit is een voorbeeld van gewenning, waarin een kind leert dat weinig of geen reactie op externe geluiden of prikkels. Aanraken van een baby Wang verrekening van zijn inrichten instinct. Doe dit meerdere keren in een kwestie van minuten, en de baby zal niet meer reageren. Sommige baby's zijn beter op gewenning dan anderen. Terwijl sommige door luidruchtige omgevingen slapen kunnen, schrikken anderen gemakkelijk.

Zuigen

Zuigen is rustgevend voor veel baby's, of het nu op een fopspeen, een tepel of zijn eigen vingers en duim. Pasgeborenen hebben een aangeboren reactie om een hand naar zijn mond. Sommige ouders hebben hun foetus hierdoor tijdens een prenatale echografie waargenomen. Eenmaal zijn er de hand, een pasgeboren baby zal zijn hand met zijn mond en tong. Hij kan op zijn hele vuist, vingers en een duim zuigen als een coping-mechanisme. De wens om te zuigen varieert van zuigelingen, en sommige zijn kieskeurig over hun medium. Die vingers vervangen door een fopspeen of andere kalmerende technieken kan of kan niet werken om hem afleiden. Het is belangrijk op te merken dat de hand naar mond bewegingen zijn aangeboren reacties een kind dreigt te ontgroeien, en duidt niet op een lange termijn voorkeur voor duim zuigen.

Huilen

Huilen klinkt niet als een coping gedrag, maar het is een baby's schreeuw om hulp. Een kind heeft enkele communicatiemiddelen, en huilen is zijn meest betrouwbare. Ouders en verzorgers beweren soms te herkennen kreten door tone of volume, te weten wat de baby moet door het geluid van zijn huilen. Ouders moeten niet wanhoop als dit niet gebeurt. Reageren op een baby's huilen in een kalme manier bouwt vertrouwen tussen kind en verzorger, al duurt het een paar pogingen om erachter te komen wat de baby wil. Die inspelen op de zuigeling kreten draagt bij tot zijn gevoel van veiligheid.

Ontwikkelt Coping Strategies

Als een kind groeit, kan hij meer manieren om te kalmeren zelf vinden. Hij kan aangesloten groeien tot een speelgoed of deken en ga naar het voor comfort. Hij kan zijn duim of een speen zuigen. Hij zou op zijn oor trekken of kauwen op zijn speelgoed. De zuigeling alertheid op een ouder of verzorger kan veranderen als zijn coping vaardigheden ontwikkelen. Hij kan bij het horen van het geluid van de stem van zijn moeder, of een favoriete wiegeliedje rust. Een vertrouwd gezicht zien kan hem geruststellen alles goed is in zijn wereld. Copingstrategieën kunnen groeien en veranderen met baby, dus bereid en is ontvankelijk. Volgens nul tot drie, kan niet een kind worden verwend door teveel liefdevolle knuffels en midden van de nacht soothings.


gerelateerde artikelen