Voeding & vitaminen in gedroogde vruchten voor een dieet

March 25

Voeding & vitaminen in gedroogde vruchten voor een dieet

Gedroogdevruchten--fruit met een vochtgehalte van minder dan 20 procent--behouden alle voedingsstoffen van vers fruit, maar bevatten meer suiker en calorieën per ounce. Gedroogde vruchten hebben echter geen te torpederen van uw gewichtscontrole strategie; ze zijn dieet-vriendelijke indien gegeten met mate. Voedselrijke gedroogde vruchten kunt op Verlevendig salades, kleur en textuur toe te voegen aan ontbijtgranen, of als een handige snack.

Rozijnen

Volgens de USDA National Nutrient Database bevat een 1 en 1/2-oz doos pitloze rozijnen 129 calorieën 1,32 g eiwit, koolhydraten 34.05 g, 1,6 g vezels en 25.45 g totale suikers. Nationale Raisin bedrijf wijst erop dat de suikers in rozijnen zijn grotendeels fructose, die voor een snelle energieboost zorgen kan. Bovendien, kunnen rozijnen gezonde hoeveelheden vezels bijdragen tot een gevoel van volheid. Rozijnen zijn rijk aan mineralen--met inbegrip van calcium, magnesium, fosfor en kalium-- en zijn bijzonder rijk aan ijzer, dat.81 mg in een 1 en 1/2 ounce portie. Ijzer draagt bij tot het handhaven van de levering van zuurstof door het lichaam. Rozijnen bieden ook gezonde hoeveelheden B-complex vitamines, zoals thiamine, riboflavine, niacine, pantotheenzuur en vitamine B-6. Laag in vet, cholesterol-vrij, en vol met vitaminen en mineralen, rozijnen zijn een gezond dieet keuze.

Pruimen

Het USDA lijsten een middelgrote ontpit snoeien als met een bescheiden 23 calorieën,.21 g eiwit, alleen.04 g. van vet, 6.07 g koolhydraten een gezonde.7 g vezels en 3.62 g suikers. Pruimen zijn een rijke bron van kalium; volgens het USDA bevat een enkele snoeien 70 mg van dit belangrijk mineraal, nodig voor de controle van de bloeddruk. Ook bevat het dezelfde snoeien 74 IU vitamine a--essentieel voor gezonde immune functie, evenals goede visie--en bescheiden hoeveelheid vitamine B-complex. Pruimen--technisch gedroogde pruimen--bevatten gunstiger antioxidanten dan elk ander fruit, het aanbieden van tweemaal het bedrag gevonden in bosbessen. Pruimen kunnen leiden tot diarree als verbruikt in overmaat.

Gedroogde abrikozen

Een kopje van gedroogde abrikoos helften bevat 157 calorieën, 2,2 g eiwit,.33 g vet, 40.72 g koolhydraten, 4.7 g van dieet vezels en 34.74 g suikers. Hoewel gedroogde abrikozen een goede bron van mineralen zijn, is bij het verstrekken van de vitaminen die ze echt schitteren. Eénkop levert een maar liefst 2343 IU vitamine a, samen met een extra 1406 mcg van beta-caroteen, een phytonutrient die kan worden omgezet in vitamine A in uw lichaam. Niacine--belangrijk bij het verminderen van cholesterolniveaus en onderhouden van een gezonde spijsvertering--is het ook goed vertegenwoordigd in gedroogde abrikozen, met een kopje aanbieden van 1.683 mg van deze vitamine B-complex. Als u gevoelig voor de sulfites gebruikt bent voor het behoud van abrikozen fel oranje kleur, moet u een biologische merk kiezen.

Gedroogde vijgen

Volgens het USDA bevat een gedroogde vijg--ongeveer 8 g--21 calorieën,.28 g eiwit, 5,37 g koolhydraten,.08 g vet en 4.03 g suikers. Net als alle gedroogd fruit, vijgen zijn een goede bron van voedingsvezels, en zijn lage-zout-, laag-vet- en cholesterol-vrij. Dieet Health Club vijgen kredieten met de bevordering van gewichtsverlies, en zegt dat de calcium die daarin--14 mg in één fig--kan helpen voorkomen dat dunner wordend botten. Vijgen zijn bovendien rijk aan pectine, een soort vezel die niveaus van ongezonde LDL cholesterol kan verminderen. Hoewel ze niet een belangrijke bron van vitaminen, bevatten gedroogde vijgen aanzienlijke hoeveelheden ijzer, fosfor, kalium en magnesium. Net als van pruimen hebben vijgen een laxerend effect; en het eten van te veel kunnen leiden tot diarree.


gerelateerde artikelen