Hoge Calorie & natriumarm voedingsmiddelen

January 29

Hoge Calorie & natriumarm voedingsmiddelen

Een sedentaire levensstijl en gemakkelijke toegang tot gemaksproducten kunnen resulteren in het verbruik van een bovenmatige hoeveelheid zout. Dit zou schadelijk zijn voor uw gezondheid, vooral als u zijn vatbaar voor hoge bloeddruk. Sommige lage-calorie voedsel kunnen gezond lijken, omdat ze laag in vet zijn, maar deze dezelfde voedingsmiddelen hoog gehalte aan natrium kunnen. Calorierijke en zoutarm voedsel eten als ze ook laag in verzadigde vetten, transvetten, suiker en cholesterol zijn. Deze voedingsmiddelen moeten worden opgenomen in een gezonde, dagelijkse maaltijden.

Betekenis

Als uw bloeddruk consequent meer dan 120/80 mmHg is bent u in gevaar van hoge bloeddruk; Als uw bloeddruk gelijk aan of groter dan 140/90 mmHg is, hebt u hoge bloeddruk. Je bent een groter risico op hart-en vaatziekten en nierziekten als uw bloeddruk op zo'n hoog niveau blijft. Eten van calorierijke, zoutarm voedsel als onderdeel van een zoutarm dieet is effectief in het verlagen van uw bloeddruk, of je normaal, borderline of hoge bloeddruk hebt. Bent u op bloeddruk medicatie, verhoogt een zoutarm dieet de effectiviteit van uw medicijnen, volgens een artikel van 2007 door Shelby Scott, M.D., gepubliceerd in de "ACSM van Health & Fitness Journal."

Dagelijkse inname van natrium

De Centers for Disease Control and Prevention beveelt aan dat gezonde volwassenen niet meer dan 2.300 mg natrium per dag consumeren; bent u van Afro-Amerikaanse, 40 jaar of ouder en hebt u hoge bloeddruk, moet u niet meer dan 1.500 mg natrium per dag consumeren. Houden een logboek van voedsel om uw maaltijden, met inbegrip van het aantal calorieën en de milligram natrium te plannen.

Noten en notenpasta

Ongezouten, natuurlijke noten zijn zeer hoog in calorieën en hebben geen natrium. Een kwart kopje noten heeft tussen 180 en 200 calorieën. Noten zijn geladen met enkelvoudig onverzadigde vetten, vooral amandelen. Walnoten zijn rijk aan omega-3 vetten. Deze vetten helpen verminderen van uw slechte cholesterol en verhogen je goede cholesterol, volgens een artikel van 2007 door geregistreerde diëtist Janet Brill, Ph.D., gepubliceerd in "De ACSM Health & Fitness Journal." Natuurlijke moer boters alleen met gemaakt de moer en een kleine hoeveelheid zout hebben over 105 calorieën en 52 mg natrium per eetlepel.

Vers vlees en vis

Lean besnoeiingen van vlees en vette vis gemiddeld meer calorieën dan kipfilet. Een portie 3-oz. Ossenhaas heeft 175 calorieën en slechts 54 mg natrium. Een 3-oz. portie zalm heeft ook 175 calorieën en 52 mg natrium. Zoutloos kruiderijen gebruiken om de smaak van uw proteïne. Koken van vlees en vis met behulp van olijfolie op de grill of pan-sear hen op de bovenkant van de kachel. Olijfolie is ook rijk aan vetten van het hart-gezond, cholesterol-verlagende terwijl zalm is vol met omega-3 vetten.

Korrels

Een kopje gekookte bruine rijst of volkoren pasta heeft iets meer dan 200 calorieën. Een kopje halflangkorrelige bruine rijst heeft 20 mg natrium en 1 kop volkoren pasta heeft ongeveer 1 g natrium. Voeg geen zout toe aan het water dat u uw korrels in koken. Een medium gebakken aardappel heeft 145 calorieën en 8 mg natrium.


gerelateerde artikelen