Dunne ontlasting & vloeibare voeding

August 14

Dunne ontlasting & vloeibare voeding

Moet u wellicht te volgen van een vloeibaar dieet vóór een medische ingreep, terwijl de herstellende is van een gastro-intestinale ziekte of onmiddellijk na de operatie. Sommige vormen van gewicht verlies diëten kunnen u alleen het verbruiken van vloeibare voedingsmiddelen voor een tijdje totdat u uw doelen te bereiken. Een neveneffect van een vloeibaar dieet mogelijk dunne ontlasting, waarschijnlijk als gevolg van het gebrek aan vezels in uw spijsverteringskanaal. Volg de instructies van uw arts terwijl op de vloeibare voeding of hem te informeren indien u besluit te volgen dit soort dieet voor weight loss. Laat hem weten als u ervaring frequente dunne ontlasting; het zou kunnen worden gerelateerd aan een andere medische aandoening.

Doel van vloeibare diëten

Dit soort diëten beperken de soorten voedsel die u verbruikt, minimale residu verlaten in uw spijsverteringskanaal, een belangrijke factor voor medische procedures. Als u een vloeibaar dieet voor gewicht verlies doeleinden volgen, optreedt gewichtsverlies als gevolg van de beperkte hoeveelheid calorieën die u verbruikt. Gewichtstoename kunnen optreden wanneer u opnieuw vast voedsel terug in uw dieet. Vloeibare diëten kunnen worden gevolgd voor een lange periode van tijd, maar ze laag in voedingsstoffen en vezels en moet u mogelijk extra toeslagen, neemt nota van de Universiteit van Maryland.

Soorten voedsel

Vloeibare voeding omvatten voedingsmiddelen die vloeibaar zijn normaal en voedingsmiddelen die vloeibaar bij kamertemperatuur, zoals ijs omzetten. U kunt een verscheidenheid van dranken, inclusief water, vruchtensap, frisdrank, koffie en thee hebben. Voedingswaarde maaltijd vervangende dranken zijn een andere optie van de drank op vloeibare diëten. Genieten van een scala aan soepen, ijs, bevroren knalt en gelatine, zolang ze niet alle vaste stoffen, zoals noedels en fruit stukken bevatten. In sommige gevallen is het mogelijk met gepureerde voeding en crème van tarwe, maar neem contact op met uw arts of specifieke dieetplan te zien als deze voedingsmiddelen zijn toegestaan.

Ontbreken van Fiber

U kunt een verscheidenheid van voedsel opneemt, is uw inname van vezels dan beperkt, mogelijk resulterend in onregelmatige of dunne ontlasting. U moet twee typen vezel in uw dieet: oplosbare en onoplosbare. Oplosbare vezels is afkomstig van groenten, bonen, psyllium en haver. Dit soort fiber vertraagt de spijsvertering, waardoor voedingsstoffen worden volledig geabsorbeerd en wordt gemaakt van een zachte gemakkelijk begaanbaar kruk. Onoplosbare vezels uit groenten, volkoren en zemelen gedraagt zich als een bezem in uw spijsverteringskanaal, voedsel erdoor en het vergroten van fecale bulk, verklaart de Mayo Clinic. Fiber helpt houden u regelmatig en afval wordt doorgegeven. Omdat vloeibare diëten weinig fiber hebben, ondervindt u dunne ontlasting, diarree of constipatie.

Andere overwegingen

Dunne ontlasting kan een teken van een ernstige gezondheidstoestand. Kleine zakjes in uw darmen, een aandoening, de zogenaamde "diverticular ziekte," kunnen invloed hebben op uw stoelgang. Adequate vezel doordringt supplementen terwijl volgende die een vloeibaar dieet kan helpen verminderen uw risico van diverticular ziekte. Daarnaast dunne ontlasting kan een teken dat u niet goed absorberen van de voedingsstoffen die tot vitamine en minerale tekortkomingen leiden kunnen als je laat de voorwaarde gaan zonder medische interventie.


gerelateerde artikelen