Gebroken neus tekenen en symptomen

March 8

Gebroken neus tekenen en symptomen

Een fractuur van de neus is de meest voorkomende soort fractuur op het eerste gezicht--in feite, 40 procent van alle gezicht fracturen worden toegeschreven aan gebroken neus, volgens de OhioHealth website. Een gebroken neus of een breuk kan optreden van gevallen zoals fysieke gevechten of watervallen, met contact sporten of door een verkeersongeval. Meestal doet een gebroken neus pijn, bloedingen en zwelt. Tekenen en symptomen van een gebroken neus wellicht onmiddellijk weergegeven of kunnen zij tot drie dagen te tonen, volgens de Mayo Clinic.

Zwelling en pijn

Als uw neus gebroken is, zul je pijn en zwelling boven de neus of in de omgeving. De brug van de neus zullen teder aan de aanraking en u kan wince met pijn als iedereen raakt of borstels van het gebied.

Neus blok

U wellicht moeite met ademhalen als u een gebroken neus hebt, en een of beide van je neusgaten kunnen voelen geblokkeerd als gevolg van de botten of kraakbeen worden misplaatst. Zwelling en gestold bloed kan ook toevoegen aan elke obstructie in je neus.

Bloeden

Als uw neus gebroken is, uw neus kan bloeden en verschijnt mogelijk het slijm uit de neus het verlenen van kwijting. Dit gebeurt als gevolg van tranen of verstoring in het slijmvlies van de neus voering. Je hebt waarschijnlijk ook blauwe plekken rond de neus en onder je ogen. Bloed kan verspreiden onder de huid en in de onderliggende weefsels van de ogen en wangen. Dit zal leiden tot verkleuring rond de neus evenals zwarte ogen.

Kromme neus

Met een fractuur van de neus, zal je neus waarschijnlijk veranderen van vorm. Het lijkt krom of gedraaid, volgens Ohio Health. Dit misschien niet duidelijk geworden totdat de zwelling over de neus zakt, die een paar dagen kan duren. Uw arts zal voelen voor een onregelmatigheid in de vorm van uw neus te diagnosticeren van de breuk. Bij aanraking hoort u mogelijk een kraken of raspen geluid uit de neus. Deze ruwe sensatie is de gebroken botten bewegen tegen elkaar; het betekent een nasale fractuur.

Hematoom

Volgens de Universiteit van Maryland Medical Center, kan een breuk van de botten van de neus leiden tot scheiding in de verdeling tussen uw neusgangen. Dit vereist onmiddellijke medische zorg, zoals bloed in dat gebied verzamelen kon. Als dit probleem wordt niet verzorgd, kan het resulteren in de dood van het kraakbeen en een verzakking of duidelijk zichtbaar aanwezig instorting van de brug van de neus. Als dit gebeurt, zul je volledige neus blok. Deze septal hematoom presenteert als een verdikking op beide zijden van het septum.


gerelateerde artikelen