Jeneverbessen en voordelen voor de gezondheid

March 7

Jeneverbessen en voordelen voor de gezondheid

Juniper "bessen" eigenlijk helemaal niet zijn bessen, maar kleine dennenappels uit de juniper bush. Je kan ofwel liefde of haat hun uitgesproken piney smaak. Hoe dan ook, deze kleine dennenappels hebben enkele voordelen voor de gezondheid, met inbegrip van fungeert als anti-oxidanten en effectief antibacteriële middelen voor bacteriën-gerelateerde aandoeningen.

Juniper informatie

Jeneverbessen hebben een doordringende, pinelike smaak en worden gebruikt om spice up vele keukens, met inbegrip van Europese en Indiase recepten, samen met wildgerechten. Jeneverbessen werden gebruikt in het oude Griekenland als medische remedie, en gerapporteerde gezondheidsvoordelen live op vandaag. Chiro Web, een netwerk van websites met Chiropractie en gezondheidsbladen gericht middelen, notities van juniper geneeskrachtige hoofdcomponenten is 4-terpinen, die kan helpen lagere urinezuur niveaus, beheren van het herpes simplexvirus en kalmeren van de spijsvertering verstoord.

Anti-oxidant actie

Een studie van de FR Universite Tunis El-Manar in Tunesië gepubliceerd in "Natuurlijke productonderzoek" in 2011 getest van de chemische samenstelling van jeneverbessen en gesloten kunnen zij nuttig tegen ziekten van de hersenen en bloedvaten. Dit potentieel is te wijten aan de bessen hoge niveaus van onverzadigde vetten en antioxidanten. Een ander rapport uit Shiraz Universiteit van medische wetenschappen in Iran, in 2010, gepubliceerd in "Farmacognosie onderzoek" gevonden jeneverbessen etherische olie beschikt over indrukwekkende anti-oxidant effecten en de mogelijkheid om te vegen van schadelijke vrije radicalen.

Antibacteriële eigenschappen

Samen met anti-oxidant bevoegdheden wellicht jeneverbessen ook antibacteriële eigenschappen. Een Duitse studie gepubliceerd in de internationale peer-reviewed tijdschrift 'Natuurlijke producten Communications' in 2010 geanalyseerd de chemische samenstelling van verschillende etherische oliën, met inbegrip van olie uit jeneverbessen. De antibacteriële elementen van de oliën werden getest tegen verschillende verschillende stammen van bacteriën, waaronder die van bedorven voedsel, voedsel-vergiftiging-gerelateerde bacteriën en zowel dier en plant-gebaseerde ziekteverwekkers. Jeneverbes olie geremd van bacteriën activiteit, presentatie van haar potentieel als een effectief antibacteriële instrument.

Hoe te gebruiken en overwegingen

Kookboek auteur Raghavan Iyer suggereert verpletterende jeneverbessen en wrijven ze op vlees, of het vissen saus toe te voegen. Met betrekking tot de supplementen suggereert Chiro Web 2 tot en met 10 gram gedroogde jeneverbessen per dag, of 20 tot 100 milligram van olie. Juniper thee wordt gemaakt door het weekwater van een paar bessen in warm water. Chiro Web notities langdurig gebruik van juniper kan nierproblemen veroorzaken, dus beperken uw gebruik tot zes weken en de bessen te vermijden als u nierproblemen hebt. Raadpleeg uw arts voordat u begint alle aanvullingen.


gerelateerde artikelen