Zoloft & Dopamine Maak angst erger?

May 11

Zoloft & Dopamine Maak angst erger?

Zoloft, of sertraline hydrochloride, is een anti-depressivum drug die tot de klasse van selectieve serotonine heropname remmers behoort. Deze klasse van drug wordt onder de meest voorkomende voorgeschreven voor depressie. In sommige gevallen, Zoloft gecombineerd met geneesmiddelen die verhoging van de niveaus van de hersenen van noradrenaline, zoals bupropion. Er bestaat een direct verband tussen verhoogde noradrenaline niveaus in de hersenen en verhoogde dopamine niveaus. Een nieuwe klasse geneesmiddelen, waaronder venlafaxine, reboxetine en mirtazapine, werkt direct op zowel serotonine en noradrenaline. Zowel Zoloft en geneesmiddelen die verhoging van noradrenaline niveaus kunnen angst veroorzaken.

Selectieve Serotonine heropname remmers

Selectieve serotonine heropname remmers of SSRI's, blokkeren de vervoerder van serotonine in de hersenen. Deze vervoerder draagt serotonine uit extracellulaire gebieden in de hersenen en terug in de cellen. Hiermee voorkomt u dat serotonine van binden aan en neuronen elders in de hersenen activeren. Door het blokkeren van deze vervoerder, verhogen SSRI's de hoeveelheid serotonine beschikbaar voor het activeren van andere neuronen. De verhoogde bloedspiegels van serotonine heeft een kalmerend effect op activiteit in de amygdala, van de hersenen angst processing center. Dit verlicht normaal bewuste of onbewuste angst, depressie en angst zijn gekoppeld.

Verhogen van dopamine anti-depressiva

Als lage dopamine niveaus leiden een gebrek aan interesse en motivatie tot kunnen, kan het verhogen van de hersenen van dopamine soms helpen verlichten van de symptomen van depressie. Bupropion is een noradrenaline heropname remmers. Het verheft noradrenaline niveaus in de hersenen door het blokkeren van de vervoerder van noradrenaline. Antidepressiva van de derde generatie, zoals venlafaxine, blokkeren de serotonine én noradrenaline vervoerders. Drugs dat blog de noradrenaline vervoerder toename dopamine niveaus in de hersenen, omdat deze transporter gedeeltelijk verantwoordelijk is voor de recycling van dopamine.

Zoloft en angst

Zoloft vermindert angst normaal na de aanbevolen inductieperiode van zes weken. De producenten van Zoloft, lijst echter, tremor en opwinding onder de potentiële bijwerkingen van het geneesmiddel. Tremor en agitatie zijn voorkomende symptomen van angst. Dus, ondanks zijn potentieel positief effect op de angst, het is mogelijk dat de Zoloft angst in sommige individuen verhogen kan.

Dopamine en angst

Terwijl dopamine verlichten depressie en angst die zijn gekoppeld aan een gebrek aan motivatie helpen kan, vermindert het niet de energietoestand van het lichaam. Dopamine is ook wel bekend als de motivationele neurotransmitter. Het is de neurotransmitter die ons motiveert en plaatst ons in een positie waarmee belangrijke spiergroepen. Personen met de ziekte van Parkinson gebrek aan controle van verkeer als gevolg van lage dopamine niveaus. Terwijl het verhogen van dopamine niveaus met motiverende problemen en een gebrek aan eigenwaarde helpen kan, maar kan ook het verhogen van de energieniveaus van het lichaam in een mate die tot angst, prikkelbaarheid en agressie leidt.


gerelateerde artikelen