Zwangere vrouwen kunnen eten Chia zaden?

February 13

Zwangere vrouwen kunnen eten Chia zaden?

Goed nieuws voor indachtig moms-to-be: U kunt chia zaden toevoegen aan de lijst van "veilige" voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap. Chia is een veelzijdige zaad dat veel belangrijke voedingsstoffen belangrijk voor een gezonde zwangerschap bevat. In feite, slechts 2 eetlepels chia zaden voorzieningszekerheid bijna alle de extra dagelijkse calorieën en voeding die nodig zijn tijdens de vroege zwangerschap.

Chia feiten

Chia zaad (Salvia hispanica) zijn afgeleid van een plant uit de lipbloemenfamilie. Hoewel een relatieve nieuwkomer op de Amerikaanse dieet, was chia een hoofdvoedsel in de oude Azteekse dieet. Deze oude voeding heeft zijn weg op de planken van veel supermarkten gevonden en kan gemakkelijk worden opgenomen in een modern-dag gezond het eten plan voor de zwangerschap.

Zwangerschap voeding

Chia zaden zijn een van de weinig voedingsmiddelen die alle belangrijke voedingsstoffen voor een gezonde zwangerschap, waardoor het echt een super voedsel te combineren.

Zwangere vrouwen moeten verbruiken extra calorieën ter ondersteuning van de groei van hun eigen lichaam en de groei van de baby. Eiwit en calcium behoeften zijn hoger tijdens de zwangerschap om weefsel ontwikkeling en bot groei te ondersteunen. Ijzer is ook een belangrijk mineraal tijdens de zwangerschap omdat moeders en baby bloed volumes zijn toeneemt. Vinden van levensmiddelen die voldoen aan alle van deze voedingsbehoeften lijkt een ontmoedigende taak--dat is, totdat u een enkele portie chia zaden toevoegt.

Chia voordelen voor zwangerschap

Twee eetlepels van deze kleine chia zaden pack een grote voedingswaarde punch, verstrekken van 138 calorieën, ongeveer 8,5 gram vet (vooral omega-3 vetzuren), 4,5 gram eiwit, 11 gram koolhydraten en 9 gram vezels. Chia zaden zijn ook een goede bron van calcium, ijzer en vitamine A.

Een portie van chia zaden biedt een zwangere vrouw met meer dan 15 procent van haar eiwit moet, meer dan een derde van haar dagelijkse behoeften van de vezel en bijna al haar extra calorie behoeften voor het eerste trimester.

Chia portie suggesties

Chia zaden worden voornamelijk verkocht in hun rauwe, gedroogde vorm. Zij kunnen ook worden gevonden in vele verpakte levensmiddelen, zoals brood, ontbijtgranen, muesli bars en crackers. Chia zaden hebben een zachte, nootachtige smaak, waardoor ze een heerlijke aanvulling op vele voedingsmiddelen.

Een voeding-boost krijgen tijdens de zwangerschap kunnen zo simpel zijn als een portie chia zaden toe te voegen aan uw dagelijkse maaltijden en snacks. Bestrooi chia zaden op granen, yoghurt of salade. Probeer mengen chia in brood, bars en smoothies te geven uw voedsel een nutritionele bonus.

Speciale overwegingen voor Moms-to-Be

Ondanks de nutritionele voordelen van chia zaden variëren de adviezen onder artsen op of zwangere vrouwen moeten eten ze-- en zo ja, hoe lang. Voordat u een nieuw levensmiddel toevoegt aan uw dieet, neem contact op met uw provider voor prenatale zorg om ervoor te zorgen dat chia zaden een goede pasvorm voor u en uw evenwichtig eten plan zijn.


gerelateerde artikelen