Wat kruiden interactie met Paxil?

November 2

Wat kruiden interactie met Paxil?

Paxil, een merknaam versie van paroxetine, behoort tot een klasse van geneesmiddelen genaamd selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's), die worden gebruikt voor de behandeling van depressie en angst-stoornissen. Inname van Paxil met kruidensupplementen kan leiden tot schadelijke gevolgen, met inbegrip van serotoninesyndroom, een aandoening die leiden verwarring, hallucinaties, coma en de dood tot kan. Uw arts raadplegen voordat u voedingssupplementen nemen met Paxil.

St. Janskruid

Paxil en de populaire kruidensupplement voor depressie, St. Janskruid, of Hypericum perforatum L., zijn beide serotonerge agenten die invloed hebben op de serotonine. Gelijktijdig gebruik van serotonerge medicatie zoals St. John's Wort en Paxil kan leiden tot te veel serotonine in de hersenen, wat resulteert in het serotoninesyndroom potentieel dodelijke aandoening. St. Janskruid wellicht ook mogelijk ernstige interacties met een aantal andere conventionele medicijnen, met inbegrip van andere antidepressiva en angst-medicatie, adrenergic vasopressors, verdoving, orale anticonceptiva en vele anderen, volgens een systematische review gepubliceerd door "Drugs" in 2009.

5-HTP

Gemaakt uit de zaden van de Afrikaanse plant is Griffonia simplicifolia, 5-Hydroxytryptophan, of 5-HTP, een ander type van kruidensupplement gebruikt voor de behandeling van depressie. Zoals St. Janskruid, 5-HTP verhoogt serotonine en dus moet worden vermeden houdend Paxil, als met behulp van zowel op hetzelfde moment leiden een gevaarlijke interactie, dat wil zeggen, het serotoninesyndroom tot kan. Hetzelfde geldt voor alle voedingssupplementen met het aminozuur 5-HTP-gerelateerde tryptofaan. MedlinePlus adviseert tegen het gebruik van 5-HTP helemaal--zelfs als je niet het nemen van antidepressiva--zoals sommige mensen die het hebben genomen hebben ontwikkeld, een ernstige aandoening, de zogenaamde eosinofilie-spierpijn syndroom of EMS.

Ginkgo Biloba

Ginkgo biloba-extract, gemaakt van de gedroogde bladeren van de boom van Ginkgo biloba, is één van de best verkochte kruidensupplementen in de Verenigde Staten, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center; echter, het kan ook interactie met Paxil en andere SSRI's doordat de kans op serotoninesyndroom. Bovendien zijn er aanwijzingen van drug-interacties tussen Ginkgo biloba en andere soorten antidepressiva, waaronder MAO-remmers en trazodon, evenals anti-epilepsie medicijnen, anti-hypertensieve medicijnen, diuretica, bloed verdunners, diabetes medicijnen en cyclosporine, volgens Libreville.

Kava

Kava, of Piper methysticum, is een kruid dat nuttig bij het beheer van angst zijn kan; echter, de Amerikaanse Food and Drug Administration waarschuwt tegen het gebruik van kava supplementen zoals ze zijn geassocieerd met gevallen van ernstige leverschade. Bovendien, kava kan interageren met paroxetine, volgens de bovengenoemde 2009 review "Drugs" over kruiden en recept medicatie interacties. Andere medicijnen met welke kava kan interact omvatten bepaalde Parkinson drugs en de anti-angst medicijnen alprazolam en levodopa. Het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde waarschuwt ook dat het gebruik van kava leiden gele, schilferige huid tot kan.


gerelateerde artikelen