Natuurlijke kruiden om te genezen littekens

October 29

Natuurlijke kruiden om te genezen littekens

Een breuk in de huid wordt beschouwd als een wond, of het zich als gevolg voordoet van per ongeluk het snijden van jezelf of van een chirurgische ingreep. Een wond kan een schoon gesneden uit een chirurgische incisies of een gekartelde randen bedwelming beschadigen. Als onderdeel van het genezingsproces breit uw huid samen aan formulier een litteken; hoe u litteken, hangt af van verschillende factoren, met inbegrip van erfelijkheid, leeftijd, etniciteit, huidtype en diepte van de wond. Littekens zijn blijvend, wordt knalrood aanvankelijk en dan vervaagt na verloop van tijd. Sommige littekens kunnen worden prominente, zoals keloïden en hypertrofische littekens. Er zijn een aantal medische behandelingen beschikbaar, maar ook kruiden opties en doseringen te bespreken met uw arts.

Bromelaïne

Bromelaïne wordt gewonnen uit het vlees en de stengel van de plant ananas, echter de stengels houd hem in de hoogste concentratie. Het is een enzym protease, wat betekent dat het helpt verteren van bepaalde eiwitten, waardoor het een natuurlijke anti-inflammatant. Bromelaïne wordt vaak na de operatie om weefsel zwelling, waardoor wond genezing en litteken vorming optreden, Staten de AltMD website. Het wordt ook gebruikt voor de behandeling van post chirurgische hematomas of bloedstolsels, die onder de wond kan vormen. Bloedstolsels genezing tijd verhogen door belemmeren wondgenezing en litteken vorming. Bromelaïne wordt oraal in te nemen, maar gebruik het niet als je bloed Verdunnende medicatie te nemen. Praat met uw arts over het nemen van bromelaïne.

Aloë Vera

De Aloë vera plant is inheems in tropische en subtropische gebieden en is al duizenden jaren medicinaal gebruikt. Het is een van de meest gebruikte kruidengeneesmiddelen voor brandwonden, bezuinigingen en litteken genezing. De gel van de Aloë vera plant bevat stoffen die verminderen van pijn en zwelling terwijl het bevorderen van Helen, de huid groei en het herstel van de huid. Aloë kan worden verkregen als een verse gel van de plant of in een commerciële gel, crème of zalf. Niet van toepassing Aloë vera op een open wond of chirurgische site, omdat het kan leiden irritatie tot en het genezingsproces vertragen.

Gotu Kola

Gotu kola is een oude kruid, in delen van Azië eeuwenlang wordt gebruikt ter bevordering van de wondgenezing. Gotu kola is niet gerelateerd aan de kolanoot maar is een lid van de familie van peterselie. De stengels en de bladeren zijn verzameld voor gebruik in kruiden medicijnen. Gotu kola bevat actieve bestanddelen triterpenen, die bij het versterken van de huid, en verhogen bloed aanbod en anti-oxidant activiteit rond een wond of chirurgische incisies genoemd. Triterpenen ook handelen om te minimaliseren van littekenvorming en is gunstig voor de vermindering van de keloïde littekens. De Universiteit van Maryland Medical Center stelt een crème met 1 procent gotu kola kan worden toegepast op een litteken topisch.

Calendula

Calendula, of de pot goudsbloem, is een fel geel-gouden bloeiende kruid waarvan bloesems zijn verzameld voor medicinaal gebruik. Goudsbloem is een lid van de familie van daisy, en mensen met allergieën voor andere planten in die familie calendula met voorzichtigheid moeten gebruiken. Het kan worden toegepast topicaal als een crème of pappen gemaakt van een thee ter stimulering van de productie van collageen in wonden en chirurgische incisies, neemt nota van de UMMC. Calendula heeft het extra voordeel van het verstrekken van bepaalde antibacteriële activiteit, die helpt voorkomen dat infectie.


gerelateerde artikelen