Wat zijn de oorzaken van duizeligheid & verwarring?

October 24

Symptomen van duizeligheid en verwarring heersen in vele ziekteprocessen. Mogelijke oorzaken voor de verminderde coördinatie, zintuiglijke verlies en dementie omvatten hormonale onbalans, schade en iedere omstandigheid die afbreuk doet aan de hersenen of de perifere zenuwstelsel. De aanwezigheid van duizeligheid en verwarring geven aan de noodzaak van een medische evaluatie als een noodsituatie voor plotselinge begin van symptomen, of een routinecontrole voor chronische symptomen.

Koolmonoxidevergiftiging

Koolmonoxide is een reukloos en kleurloos gas geproduceerd door het verbranden van brandstoffen zoals gas, hout en andere aardolieproducten. Volgens de Mayo Clinic zijn symptomen van koolmonoxidevergiftiging duizeligheid, verwarring, een doffe hoofdpijn en verlies van bewustzijn. Een bloedstaal controleren op de aanwezigheid van koolmonoxide zal de diagnose bevestigen. Het is dringend noodzakelijk om in de frisse lucht op de eerste tekenen van koolmonoxidevergiftiging. De dampen worden fatale snel zonder verse zuurstof. Koolmonoxidevergiftiging vereist onmiddellijke medische verzorging.

Hitteberoerte

Een hitteberoerte is een levensbedreigende noodsituatie die met symptomen zoals duizeligheid, verwarring, hoofdpijn, inbeslagneming en een snelle hartslag presenteert. Het lichaam normaal compenseert voor warmte en koelt het lichaam met zweten en warmte verlies via de huid. Bij extreme hitte en hoge luchtvochtigheid is meer dan het natuurlijke koelsysteem van het lichaam kan verwerken, wordt de inwendige temperatuur stijgt tot potentieel schadelijke niveaus. Onmiddellijke behandeling van een hitteberoerte omvat de persoon binnenshuis verhuizen naar een koeler klimaat, verwijderen van kleding en die van toepassing koel water aan de huid tijdens het wachten voor dringende medische hulp te komen.

Hypothyreoïdie

Hypothyreoïdie is een verminderde productie van schildklier hormonen, die vitale lichaamsfuncties vertraagt, volgens de Merck Manuals. De verminderde hormoon niveau kan symptomen van verwarring, duizeligheid, vermoeidheid en gewichtsverlies veroorzaken bij oudere mensen. Jongere volwassenen met hypothyreoïdie symptomen meer verband met gewichtstoename, koude intolerantie en spierkrampen. Diagnostische testen omvat bloedonderzoek om te bepalen van het schildklier - stimulerend hormoon niveau en een lichamelijk onderzoek te palperen of voelen van de schildklier.

Transient Ischemic Attack

Een transient ischemic attack, of TIA, is een korte onderbreking van de bloedtoevoer naar een deel van de hersenen die symptomen zoals verwarring, duizeligheid, visuele stoornissen, eenzijdige gevoelloosheid van het lichaam, en verlies van coördinatie veroorzaakt. De symptomen zijn vergelijkbaar met die ervaren tijdens een stroke, maar ze zijn kort. Aangezien het onmogelijk om te bepalen als de symptomen duiden op een TIA of een acute beroerte is, is het belangrijk om dringende medische evaluatie binnen 60 minuten voor optimale therapie. De verslagen van het National Institute of Neurological Disorders en beroerte dat ongeveer 1/3 van de mensen die een TIA hebben zal uiteindelijk een acute beroerte hebben.


gerelateerde artikelen