Hyperinsulinemia toen zwanger

April 6

Hyperinsulinemia toen zwanger

Een zwangere vrouw lichaam wijzigingen op dramatische wijze aan de fysieke behoeften van haar zich ontwikkelende foetus. Bijvoorbeeld, een ruim aanbod van brandstof voorzien door foetale groei, stijgt uw bloedglucose niveau. Die extra glucose, hetgeen essentieel om cellulaire metabolisme is, wordt over uw placenta in omloop van de foetus vervoerd. Teveel glucose kan echter schadelijk zijn voor zowel u als uw foetus, zodat de alvleesklier meer insuline nodig om te voorkomen dat uw bloedglucose te hoog releases. Deze status van hyperinsulinemia of verhoogde bloed insuline, is een normale toestand tijdens de zwangerschap.

Insulineresistentie

Wanneer je een maaltijd eet, geeft de alvleesklier een sterke stijging van insuline, die je cellen stimuleert te absorberen glucose uit je bloedbaan. Zodra de glucose wordt ingenomen door uw eigen cellen, is het niet langer beschikbaar zijn voor de foetus. Zwangerschap maakt je cellen meer resistent tegen insuline de actie, waardoor extra glucose voor foetale gebruik. Volgens een evaluatie van mei 2000 in "The American Journal of Clinical Nutrition", in de laatste stadia van de zwangerschap is een vrouw reactie op insuline 50 tot 70 procent lager dan dat van nonpregnant vrouwen.

Delicate evenwicht

Hoewel moeders insulineresistentie trechter glucose om een kindje helpt, kan het problemen veroorzaken als het ernstig wordt of buiten de zwangerschap blijft. Insulineresistentie en hyperinsulinemia zijn gekoppeld aan hoge bloeddruk, coronaire hartziekten, type 2 diabetes en obesitas. Zelfs tijdens de relatief korte span van de zwangerschap ontwikkelen sommige vrouwen problemen als gevolg van insulineresistentie. Een studie gepubliceerd in April 2011 de kwestie van de "American Journal van de verloskunde en de gynaecologie" bleek dat zwaarlijvige zwangere vrouwen, die meer insuline resistent dan hun tegenhangers normaal-gewicht, meer kans op het ontwikkelen van pre-eclampsie. Pre-eclampsie, een zwangerschap-gerelateerde aandoening gekenmerkt door hoge bloeddruk en lekkage van eiwit in de urine, kan aan een moeder en haar fetus gevaarlijk zijn.

Zwangerschap-gerelateerde Diabetes

Zwangerschapsdiabetes--diabetes die tijdens de zwangerschap ontwikkelt--beïnvloedt tot 18 procent van de zwangere vrouwen, en het wordt steeds gebruikelijker. Zwangerschapsdiabetes treedt op wanneer de alvleesklier kan niet langer voldoende insuline te overwinnen uw insulineresistentie, resulterend in abnormaal hoge bloedglucosespiegels ondanks een verhoogde bloed insuline niveau. Zwaarlijvige vrouwen, die om te beginnen met meer insuline resistent zijn, zijn verhoogde risico op zwangerschapsdiabetes. Zwangerschapsdiabetes wordt geassocieerd met doodgeboorte, vroeggeboorte, hoge geboorte-gewicht zuigelingen, moeilijk arbeid, geboorte trauma, maternale bloedingen en metabole problemen voor pasgeborenen.

Overwegingen

Hyperinsulinemia, een normaal gevolg van een gezonde zwangerschap, wordt meestal opgelost na levering van uw kind en verwijdering van de placenta, die verantwoordelijk is voor een groot deel van de insuline-resistentie die tijdens de zwangerschap optreedt. Echter, met de stijgende incidentie van obesitas onder vrouwen in de vruchtbare leeftijd Voer veel aanstaande moeders hun zwangerschappen hyperinsulinemia en insulineresistentie. Deze vrouwen en hun baby's lopen verhoogd risico op problemen tijdens de zwangerschap, de arbeid en de levering. Vrouwen die een Zwangerschapsdiabetes ontwikkelen zijn bovendien meer kans op het ontwikkelen van type 2 diabetes later. Prenatale zorg is essentieel voor het waarborgen van het best mogelijke resultaat voor u en uw baby.


gerelateerde artikelen