Een lijst van voedingsmiddelen op basis van zetmeel dat je moet eten

April 22

Een lijst van voedingsmiddelen op basis van zetmeel dat je moet eten

De populariteit van de low-carb dieet laat je misschien denken dat zetmeel pure kwaad zijn, ten minste als het gaat om gewichtsverlies. Maar vele soorten zetmeel--ook bekend als complexe koolhydraten--bevatten een schat aan nuttige voedingsstoffen, met inbegrip van vezels, vitaminen, mineralen en fytonutriënten, waardoor ze een waardevol onderdeel van een gezond dieet als verbruikt in matiging. Kiezen welke zetmeel in uw dieet op te nemen, beperken verwerkt, verfijnde zetmeel in het voordeel van de nutriënt-dichte opties zoals hele granen, zetmeelrijke groenten en peulvruchten.

Bonen en linzen

Wanneer het gaat om het kiezen van gezonde zetmeel, moet bonen en linzen aan de bovenkant van uw lijst. Dr. Melina Jampolis, een arts en specialist van de voeding op de gezondheid van CNN, roept bonen een van de gezondste zetmeel opties omdat ze een rijke bron van plantaardige eiwitten, vezels en antioxidanten. Linzen bevatten ook eiwitten en vezels en elk 1/2-cup serveren aanbiedingen 3.4 gram resistent zetmeel, welke Health.nl zegt helpt bij het stimuleren van de stofwisseling en vet te verbranden. Andere gezonde peulvruchten bevatten gedroogde erwten, zoals black-eyed en spliterwten.

Aardappelen van allerlei

Witte aardappelen zou hoger op de glycemische index--een instrument voor het meten hoe snel een levensmiddel verhoogt je bloedsuikerspiegel--dan andere voedingsmiddelen, maar ze bieden ook een scala aan voedingsstoffen, zoals kalium in het vlees en de vezels in de huid. Zoete aardappelen zijn bijzonder voedzaam; de huid biedt veel vezels, terwijl de pinky-oranje vlees bètacaroteen, een antioxidant die helpen kan voorkomen bevat of beheren van artritis en dragen ook bij aan de gezondheid van uw huid, haar en ogen. Zoete aardappelen leveren ook kalium en vitamine C.

Zetmeelrijke groenten

Dan aardappelen, kiezen uit een verscheidenheid van zetmeelrijke groenten zoals winter pompoenen, met inbegrip van butternut, acorn en kobacha, evenals groene erwten en maïs. Hoewel deze zetmeelrijke groenten hoger in calorieën dan andere groenten zoals broccoli, groene Groenen en komkommers zijn, bevatten de voedingsstoffen in hen antioxidanten zoals vitamine C, Luteïne, Zeaxanthine en beta-Kryptoxanthine, en de mineralen magnesium en zink. De American Diabetes Association adviseert ook pastinaak en pompoen.

Volle granen

Niet elimineren korrels uit uw dieet, maar liever kiezen voor volkorengranen ten opzichte van geraffineerde versies. Vouw uw bijgerecht recepten aan degenen die gemeenschappelijk granen zoals bruine rijst en meer exotische opties zoals hele korrels gerst, hele farro, quinoa en gierst bevatten. Andere hele granen bevatten bulgur, havermout, popcorn, hele rogge, wilde rijst, boekweit, triticale en sorghum. Als u de aankoop van een product van graan, zoals brood, lees de ingrediëntenlijst om te zien of het een volkoren als het eerste ingrediënt bevat.


gerelateerde artikelen