Hoofdhuid uitslag met rode aan de orde gesteld op baby's huid

May 22

Hoofdhuid uitslag met rode aan de orde gesteld op baby's huid

Een verhoogde rode huiduitslag op de hoofdhuid van je baby kunnen alarmerend voor ouders, vooral als je de oorzaak niet weet. In de meeste gevallen is de uitslag een onschuldige aandoening, de zogenaamde seborrheic dermatitis of wieg cap. Tinea capitis en eczeem kunnen ook leiden tot dit soort huiduitslag. Overleg met uw arts over de veranderingen van de huid van uw baby's voor een juiste diagnose en behandeling.

Identificatie

Seborrheic dermatitis en tinea capitis eczeem lijken in hun verschijning als ze op de hoofdhuid van je baby verschijnen. Seborrheic dermatitis veroorzaakt een dikke korst te verschijnen op de hoofdhuid van je baby. Geelachtig gekleurde schalen weergegeven ook in vette gebieden van de hoofdhuid. Milde roodheid en jeuk mogen aanwezig zijn. Tinea capitis zal irriteren de huid van uw baby's hoofdhuid veroorzaken zwelling, zweren en roodheid. Eczeem verschijnt meestal tijdens het eerste jaar van het leven als kleine rode bultjes die modder en korst. De hoofdhuid kan worden jeukt en is een gemeenschappelijke ruimte voor eczema. Als uw baby zijn hoofdhuid krassen, kan het verergeren van de uitslag van de hoofdhuid.

Oorzaak

De exacte oorzaak van seborrheic dermatitis is onbekend, maar de hormonen die door de moeder zijn doorgegeven aan de baby voordat geboorte leiden de aandoening tot kan. Andere mogelijke oorzaken van seborrheic dermatitis zijn overtollige huid olie en irritatie van een schimmel genaamd malessizia. Tinea capitis is bekend als ringworm van de hoofdhuid, maar ringworm veroorzaakt geen voorwaarde. Een schimmel genaamd Dermatofyt oorzaken tinea capitis en slechte hygiëne, Afrikaanse of in opvang verhoogt risico op je baby's van deze schimmel. De oorzaak van eczeem is onbekend, maar lijkt het optreden bij zuigelingen met directe familieleden met eczeem, astma of allergieën. Bepaalde triggers kunnen irriteren eczeem, zoals droge huid, geparfumeerde zeep, lange baden en winterlucht.

Behandeling

Wassen van uw baby hoofdhuid elke dag met een zachte shampoo om schalen van seborrheic dermatitis. Gebruik een zachte borstel om los van de schalen. Toepassing van minerale olie op de hoofdhuid en wikkel wassen van de warme, natte kleren op de hoofdhuid een uur vóór het wassen. Als dit niet werkt, wordt meestal seborrheic dermatitis gewist op zijn eigen. Tinea capitis wordt behandeld met schimmeldodende medicijnen. Je kunt helpen met het eczeem op de hoofdhuid van je baby door hem cool, korte Baden in plaats van lange, hete baden. Gebruik een milde geur gratis zeep te wassen van de haren van je baby's en dan pat het gebied droog. Het toepassen van een liberale bedrag van vochtinbrengende crème om te voorkomen dat het uitdrogen van de hoofdhuid.

Preventie

Seborrheic dermatitis is moeilijk te voorkomen aangezien het heeft niets te maken met de hygiëne en het meestal op eigen binnen een paar maanden wist. Shampooing uw baby's haar om de paar dagen kan soms helpen voorkomen seborrheic dermatitis. Tinea capitis kan worden voorkomen door het wassen van uw baby haar regelmatig en niet kammen kunnen worden gedeeld. Als iemand in uw huis is besmet met tinea capitis, wassen onmiddellijk handdoeken, kleding en gedeelde items. Als uw huisdier een huiduitslag heeft, maak een afspraak met een dierenarts aangezien uw huisdier tinea capitis kan verspreiden. Eczeem kan niet worden verhinderd, maar kunt u voorkomen dat de huid irriteren door houden gehydrateerd en het vermijden van triggers die irriteren de huid van uw baby. Ook hebben uw baby wanten om hem te houden van krassen zijn hoofdhuid dragen.


gerelateerde artikelen