Witte salie feiten

July 18

Witte salie of Salvia apiana, is een winterharde, geurig kruid in seizoen van mei t/m September die in Noord-Amerika groeit. De plant is bijzonder productief in North Dakota en Minnesota. Het bloeit in aride klimaten in vol zonlicht. De kleur van de plant is zilver en groen en de bloemen zijn wit of paars. Indianen hebben eeuwenlang salie voor medicinale en ceremoniële doeleinden gebruikt.

Traditionele toepassingen

Native American stammen in Californië geplaatst traditioneel white sage zaden in hun ogen in de nacht voor het verzamelen van onzuiverheden. Indiaanse vrouwen dronken witte salie wortel thee na de bevalling te moedigen de uitwijzing van de nageboorte en genezing te bevorderen. De rook van de witte salie plant gebruikt in het zweet huizen vrijgegeven vluchtige oliën die symptomen van de verkoudheid verlicht. De bladeren van de plant functioneerde als een reinigingsmiddel voor haar en voor de remming van de ontwikkeling van grijze haren.

Ritueel gebruik

Witte salie Indianen gewaardeerd als een ceremoniële plant. Ze geplaatst salie in ceremoniële locaties, zoals het zweet lodges en altaren, positionering van de kant van de bloei van de plant geconfronteerd met het vuur. Ze witte salie gebruikt als een wierook te reinigen en te weren kwade geesten, ziekte en negatieve gevoelens. De plant zuivering eigenschappen ook gereinigd levenloze objecten, zoals gereedschap, wapens en woonruimten.

Chumash Healing kruid

Witte salie was een belangrijke healing kruid voor de Chumash Indiaanse stam in Californië, volgens een herziening van de 2005 door onderzoekers aan de University of Southern California School of apotheek. Volgens het rapport verzameld de Chumash de fabriek zorgvuldig, bidden en het nemen van alleen de minimale bedrag dat nodig is. Ze gedroogd eventuele overtollige bladeren voor later gebruik. Chumash genezers geïnitieerd medische behandeling door het branden van witte salie, zuiveren van de patiënt centraal zenuwstelsel. De patiënt dronk water doordrenkt met Salie bladeren. De plant schadelijke ziekteverwekkers vernietigd, kalmeerde van keelpijn en ontsteking verminderd. Het voornaamste werkzame bestanddeel verantwoordelijk voor de medicinale werking van witte salie is cineol.

Culinaire toepassingen

Indianen in Californië white sage zaden als voedsel gebruikt. Ze verzameld en de zaden gedroogde en vermalen hen tot de maaltijd. Ze de maaltijd gebruikt voor het maken van beslag voor gebak, koekjes en PAP. De stammen zijn verzameld en opgeslagen extra zaden voor gebruik tijdens de winter. De Chumash stam ook gebruikt witte Salie bladeren en stengels als culinaire ingrediënten.


gerelateerde artikelen