Hoogte & Sinus pijn

July 14

Hoogte & Sinus pijn

Veranderingen in de hoogte van de berg klimmen, duiken en luchtvervoer kan leiden tot hoofdpijn in het gezicht gebied. Obstructie door slijm, nasale poliepen of afwijkingen in de neuspassages blokkeert mogelijk de kleine lucht Holten binnen de jukbeenderen, achter de brug van de neus en ruim en achter de ogen. Ernstige sinus pijn kan ontwikkelen in reactie op de lucht druk wijzigingen als u met een verkoudheid of sinus infectie vliegt.

Anatomie en hoogte

De sinussen, verminderen het gewicht van botten van de schedel en bieden kamers te resoneren van de stem, verbinden met neuspassages door smalle openingen. Sinus pijn houdt druk of pijn rondom of achter de ogen. De pijn stopt wanneer de druk in de sinussen gelijk is aan de druk in het omliggende weefsel. In de lucht opgeloste gassen uit te breiden met toenemende hoogte en contract met afnemende hoogte. Onder normale omstandigheden egaliseren de sinussen de druk in het hoofd. Druk opbouwt wanneer de gassen uit te breiden en niet in staat om te ontsnappen zijn omdat de smalle openingen worden geblokkeerd.

Risico 's

Infecties van de oren, de neus of de sinussen verhoogt het risico van sinus pijn met hoogte wijzigingen. Sinus infecties of afwijkingen of respiratoire ziekte, kan slijm opbouwen en blokkeren van de sinussen. Deze blokkade kan behoeden voor de sinussen klaren van de druk.

Preventie

Slikken of kauwgom om te helpen houden de sinus passages open kauwen. Vermijd recreatieve duiken of hebt u een respiratoire ziekte vliegen. Als je vliegen moet, gebruikt u een nasale decongestiva vóór de vlucht. Probeer niet te buig naar voren met het hoofd naar beneden, zoals dit sinus druk kan opvoeren.

Behandeling

Over de toonbank pijn medicatie zoals paracetamol en ibuprofen kan verminderen of verlichten de pijn. Volledige verlichting van de pijn van de sinus, echter, vereist verlaagde druk in de sinussen en kan gebeuren alleen wanneer de vlucht voorbij is. In haar verslag "Internationale reizen en gezondheid 2007" stelt de World Health Organization proberen de valsalva manoeuvre om de druk te verlichten. Om dit te doen, de mond dicht en knijp de neus, dan voeren een korte uitademing tegen de druk.

Andere voorwaarden

Aangezichtspijn hoofdpijn die nog bestaan wellicht een andere oorzaak dan sinus pijn en moeten worden beoordeeld door een medische professional. Hoofdpijn van reizen naar grote hoogten kunnen deel uitmaken van hoogteziekte, ook wel acute mountain ziekte of ervaren door bergbeklimmers. Hoogteziekte is het lichaam van de reactie op de verminderde hoeveelheid zuurstof in de lucht. Naast plotselinge hoofdpijn, kunnen symptomen zijn kortademigheid; voelt vermoeid of duizelig en niet in staat om zich te concentreren; en misselijkheid en braken. Deze symptomen ook oplossen met een terugkeer naar lagere hoogtes maar zuurstof en aanvullende medische behandeling kunnen vereisen.


gerelateerde artikelen