Symptomen van cardiale Decompensation

August 26

Symptomen van cardiale Decompensation

Overzicht

Hartfalen is een chronische aandoening waarbij een structurele afwijking of ziekte de capaciteit van het hart beperkt pomp van een voldoende hoeveelheid bloed door het lichaam. Medicijnen vergroten hartfunctie bij mensen met hartfalen, ook bekend als hartfalen. Cardiale decompensation is een plotselinge verslechtering in de symptomen die gepaard gaan met hartinsufficiƫntie. Deze situatie kan zich voordoen als gevolg van de progressie van hartfalen of een verandering van omstandigheden, zoals ontbrekende dosissen van medicatie of de ontwikkeling van een infectie of bloedarmoede.

Toenemende kortademigheid

Patiƫnten met hartfalen hebben typisch een zekere mate van kortademigheid. Mensen met milde ziekte ervaren dit probleem alleen met aanzienlijke fysieke inspanning overwegende dat mensen met een ernstige aandoening met minimale activiteit ademloos kunnen worden. Toenemende kortademigheid geassocieerd met minder fysieke inspanning dan is eerder ervaren een gemeenschappelijk symptoom van cardiale decompensation. Het symptoom optreedt als gevolg van de ontberingen van de zuurstof in de weefsels als gevolg van de trage bloed stroom en vloeistof lekkage in de longen lucht zakjes.

Piepende ademhaling en hoesten

Verzwakking van de hartspier geassocieerd met cardiale decompensation zorgt ervoor dat trage bloedstroom en verhoogde druk in de bloedvaten transporteren bloed van de longen naar het hart. Onder invloed van verhoogde druk lekt vloeistof uit de bloedvaten in de weefsels van de longen, verstoppen de lucht zakjes. De aanwezigheid van vocht in de lucht zakjes of longoedeem, triggers gewoonlijk piepende ademhaling en hoesten. Hoest geassocieerd met longoedeem is typisch nog verergerd door het liggen, die verder verhoogt de druk in de bloedvaten van de longen. Hoesten vaak geassocieerd met longoedeem produceert schuimige slijm, die kan worden getint met bloed.

Verslechtering van vermoeidheid

Cardiale decompensation geeft een daling van de hoeveelheid zuurstofrijk bloed bereiken de lichaamsweefsels. Zuurstof brandstoffen van het lichaam energie behoeften; verminderde zuurstof beschikbaarheid compromissen de weefsels van het lichaam; draagkracht tot brandstof normale metabolische activiteiten. Deze situatie manifesteert als een doordringende gevoel van vermoeidheid of vermoeidheid. Mensen met een plotselinge daling van de cardiale functie ervaren vaak verslechtering vermoeidheid.

Weefsel oedeem

Trage bloedstroom als gevolg van cardiale decompensation kan bundeling van bloed en druk in de weefsels van het lichaam buiten de longen verhogen. Vloeibare lekkage treedt op in deze omstandigheid, waardoor zwelling of oedeem, in verschillende weefsels van het lichaam. Verhoogde oedeem in de lagere benen, voeten en handen treedt vaak op met cardiale decompensation. Vloeistof kan ook zich ophopen in de buik, waardoor abdominale distentie en een bijbehorende toename in lichaamsgewicht. Vocht ophoping in de borstholte rond de longen, genaamd pleurale effusie, verergert typisch kortademigheid en air honger.


gerelateerde artikelen