Temporale kwab functies

November 24

Temporale kwab functies

Wetenschappers en onderzoekers hebben nauwelijks krabde het oppervlak in hun verkenning van de verschillende regio's van de hersenen en hoe alle onderdelen werken samen Maak gedachten, opslaan in geheugen en produceren van uw unieke persoonlijkheid. De temporale kwab ligt onder de bovenste gebieden van de hersenen, vlak bij de oren. Het is zeer belangrijk bij de bestrijding van hoe je proces van de bezienswaardigheden en geluiden en taalgebruik.

De feiten

Onderzoekers speculeren dat de temporale kwab verschillende functies heeft, met inbegrip van regulering van de hoorzitting, verwerking van visuele ingangen, waardoor gevoel van verbale materiaal zoals spreken, lezen en opslaan van lange termijn herinneringen, volgens het centrum voor Neuro vaardigheden. De temporale kwab ook draagt bij aan je persoonlijkheid en is belangrijk in uw seksueel functioneren.

Bovendien zijn de functies van uw taal geregisseerd door de temporale kwab. Zelfs begrip muziek en waarderen kunst, die non-verbale communicatie, begint in de temporale kwab.

Right Brain vs. Left Brain

Als met de meeste gebieden van de hersenen, is de temporale kwab ook verdeeld in recht hersenen-links hersenfuncties. De juiste temporaalkwab regelt de linkerkant van het lichaam, en de linker temporale kwab regelt de rechterkant van het lichaam, volgens Merck. Dus, als u iets met alleen je linkeroog ziet, wordt deze verwerkt door de juiste temporale kwab.

Gedrag

De functies van de temporale kwab te reguleren fundamentele gedrag en persoonlijkheid. Agitatie, prikkelbaarheid en kinderachtig gedrag worden geproduceerd in de temporale kwab, volgens "Terwijl u zitten te wachten." Omdat de temporale kwab is zo vitaal gekoppeld aan visie en hoorzitting, beïnvloedt het ook hoe je je gedraagt in de wereld op basis van externe ingangen. Lange termijn geheugenopslag en retrieval vinden ook plaats in de temporale kwab. Wanneer u een bekende geur ruiken en het herinnert u aan een geheugen, dat gebeurt in de temporale kwab.

Waarschuwing

Plotselinge wijzigingen in de zintuigen, geheugenverlies of persoonlijkheid geven dat iets misgegaan is binnen de hersenen. Alleen uw arts kan u vertellen wat er op de wortel van het probleem--zij het een laesie, een tumor of een beroerte. Plotselinge hoofdpijn, verlies van visie of hoorzitting en vallen zijn aanwijzingen die je moet gaan naar uw arts onmiddellijk.

Schade

Volgens Merck, kan schade aan weerszijden van de temporale kwab leiden tot specifieke symptomen. Als de juiste temporale kwab is beschadigd op een bepaalde manier, uw waarnemingen van geluiden en vormen worden afgewaardeerd. Als de linker temporale kwab is beschadigd, uw waarnemingen van taal en geheugen van woorden worden afgewaardeerd. De veranderingen van de persoonlijkheid zoals verlies van libido, verlies van gevoel voor humor of plotselinge bekering zijn geassocieerd met een beschadigde temporaalkwab ook.


gerelateerde artikelen