Tekenen van leverproblemen bij baby 's

May 5

Tekenen van leverproblemen bij baby 's

Vroegtijdige opsporing van leverziekte bij zuigelingen is sleutel tot hen de beste kans op een gezond leven te geven. Baby's geboren met leverziekten vaak lijken normaal op het eerste, maar tekenen van een onderliggend probleem binnen de eerste maand verschijnen. Als links gediagnosticeerd, sommige baby's ervaring lever mislukking. Volgens de National Institutes of Health is biliaire atresie, een leverziekte die zich voordoen in 1 in 10.000 tot 15.000 levendgeborenen, de belangrijkste oorzaak van levertransplantatie bij kinderen. Aangezien niet gediagnosticeerd leverziekte tot dergelijke slechte resultaten voor baby's leiden kan, is het belangrijk voor ouders om te leren van de tekenen van leverproblemen bij baby's.

Geelzucht

Geelzucht verwijst naar geelverkleuring van de huid en de ogen. Veel gezonde pasgeborenen ervaring geelzucht. De Children's Liver Disease Foundation verklaart dat 90 procent van alle pasgeborenen een zekere mate van geelzucht binnen de eerste twee tot drie dagen van leven ontwikkelen, maar het verdwijnt gewoonlijk binnen de eerste twee weken. Geelzucht die dan twee weken aanhoudt is zorgelijk. Een eenvoudig bloedonderzoek, bekend als een test van bilirubine, kunt bepalen als langdurige geelzucht te wijten aan een onderliggende lever probleem is. Bilirubine is een afvalstof die normaal gewist door de lever en de niveaus stijgen in de bloedbaan wanneer de lever niet goed werkt. De Children's Liver Disease Foundation raadt een baby met geelzucht na twee weken van het leven een bilirubine test gedaan om te bepalen of de onderliggende leveraandoening aanwezig is.

Bleke ontlasting

Lichtgekleurde, grijze of klei-gekleurde ontlasting, hierna aangeduid als de ontlasting van het acholic, zijn een indicatie van een lever probleem bij zuigelingen. Normaal, uitscheiden baby's bilirubine in hun spijsverteringskanaal, geven hun ontlasting een gelige kleur. Zuigelingen hebben leverziekte hebben abnormaal gevormd of afwezig galwegen leidt uit de lever in de darmen. Dit voorkomt dat bilirubine krijgen in het spijsverteringskanaal en zorgt ervoor dat de ontlasting te ongewoon bleke verschijnen.

Vergrote lever

Bij baby's worden geboren met leverziekten, verhoogt schade langzaam over de eerste paar weken van het leven. Als dat gebeurt, wordt de lever vergroot. Dit wordt weergegeven als een harde zwelling in de bovenbuik die kan worden gevoeld op een routine fysiek examen.

Abdominale zwelling

Met leverziekten, vocht hoopt zich op in de hele buikholte als gevolg van een verwijding van de bloedvaten en een verstoring van de elektrolyten. Deze zwelling is bekend als ascites, en wanneer het wordt gezien bij zuigelingen, onderliggende leveraandoening is altijd verdacht.

Donkere Urine

Normale baby urine is duidelijk bleke geel van kleur. Vanwege de opbouw van bilirubine gehalte in de bloedsomloop die in de urine filtert verschijnt urine donker bij zuigelingen met leverziekten. Een urinetest kan worden uitgevoerd om de aanwezigheid van bilirubine in de urine.


gerelateerde artikelen