Wat te doen als progesteron laag tijdens de vroege zwangerschap?

July 16

Wat te doen als progesteron laag tijdens de vroege zwangerschap?

Het hormoon progesteron speelt een integrale rol in het behoud van de baarmoeder voering zodat een embryo kunt implantaat en groeien. Het corpus luteum, de overgebleven restant van de follikel die geproduceerd een ei die maand, produceert progesteron starten onmiddellijk na de eisprong. Als een embryo implantaten, signalen het corpus luteum progesteron houden produceren. De placenta neemt geleidelijk progesteron productie ongeveer 10 weken in de zwangerschap zoals het corpus luteum uiteenvalt. Laag progesterongehalte vroeg in de zwangerschap kunnen het hebben van een aantal oorzaken; behandeling van lage progesteron is afhankelijk van de oorzaak.

Normale niveaus

Progesteron niveaus stijgen in de gehele zwangerschap maar normaal bereik tussen 12 en 20 nanogram per milliliter door middel van de eerste vijf tot zes weken van de zwangerschap, de Amerikaanse vereniging van de zwangerschap staat. Een progesteron niveau 5 ng/ml of minder in de vroege zwangerschap regels uit een normale uteriene zwangerschap in 99,8 procent van de gevallen, Dr. Beata E. Seeber van de Universiteit van Pennsylvania zegt in het februari 2006 nummer van "Obstetrie en gynaecologie." Progesteron tot minder dan 14 ng/ml is ontoereikend, volgens INCIID. Het niveau van de gemiddelde progesteron op vier weken van de zwangerschap, rond de tijd van de eerste gemiste periode is 21.6 ng/mL, het centrum voor reproductieve immunologie en genetica rapporteert.

Betekenis

Voordat er wordt bepaald hoe te laag progesterongehalte behandelen, is het belangrijk om vast te stellen van de oorzaak. Een abnormale uteriene zwangerschap en een buitenbaarmoederlijke zwangerschap, die buiten de baarmoeder implantaten, kunnen leiden tot laag progesterongehalte. Progesteron geven in deze gevallen zou dienen geen zin, omdat de zwangerschappen zullen niet overleven. Bij sommige vrouwen, is het corpus luteum niet een voldoende hoeveelheid progesteron produceren. Vrouwen met luteale fase defect, die hun periodes normaal alleen 10 of zo dagen na de eisprong in plaats van 12 tot en met 14 dagen krijgen, hebben een corpus luteum die voortijdig mislukt. Wanneer het corpus luteum mislukt, progesteron niveaus dalen en het baarmoederslijmvlies breekt. Het geven van aanvullende progesteron in deze gevallen kan helpen voorkomen van vroege miskraam. Zwangerschap zal mislukken als progesteron niveaus te laag dalen, volgens het Center for reproductieve immunologie en genetica.

Supplementen

Progesteron supplementen komen in verschillende vormen: injecties, vaginale zetpillen en crèmes en micronized mondelinge pillen. Het is belangrijk om voorschrift progesteron en niet over-the-counter vormen, die weinig werkelijke progesteron kunnen bevatten. Vaginale progesteron beste wordt geabsorbeerd, gevolgd door injectie en orale vormen, zegt het centrum voor reproductieve immunologie en genetica. Synthetisch progesteron, gevonden in sommige vormen van hormonale substitutietherapie en geboortebeperking pillen moet niet worden genomen tijdens de zwangerschap.

Duur

Door 10 weken neemt de placenta normaal progesteron productie. Als de placenta en de zwangerschap normaal zijn, progesterongehalte kunnen stijgen naar normale niveaus en aanvullende progesteron kan eventueel worden gestopt. Progesteron zonder van de provider van uw medische goedkeuring niet stoppen.


gerelateerde artikelen