Symptomen van cardiale ischemie

October 27

Symptomen van cardiale ischemie

Cardiale ischemie is een gebrek aan doorbloeding in de vaartuigen die bloed naar de hartspier--de kransslagaderen te leveren. Voorbijgaande, of korte, ischemie impliceert krampachtige aanvallen van hevige pijn; artsen verwijzen vaak naar dit als angina pectoris. Als de ischemie wordt verlengd en hart spierweefsel sterft, treedt een hartinfarct of hartaanval, op.

Classificatie van symptomen

Symptomen van cardiale ischemie kunnen worden geclassificeerd als typische en atypische, en het is nuttig voor een arts om te weten van de duur van deze symptomen om te helpen bij zijn diagnose. Symptomen die laatste kort--zeggen, een paar minuten tot minder dan een uur--vaker geassocieerd met angina pectoris zijn. Als de symptomen niet gemakkelijk met rest oplossen en voor uren, blijven zelfs als tijdelijk, het is suggestief voor een hartinfarct. Deze problemen kunnen optreden met niet-cardiale aandoeningen ook.

Typische symptomen

Pijn op de borst, vooral de pijn die ontwikkelt tijdens lichamelijke inspanning, zoals hardlopen of tijdens de seks, maar dat wordt opgelost met rest, suggereert ischemie. Pijn op de borst kan in de locatie en de intensiteit variƫren. Sommige patiƫnten beschrijven de ervaring als een aanscherping in het midden van de borst of zware druk. Het kan worden gelokaliseerd op de linker borst, het kan ook uitstralen naar de rug of het maagzuur kan nabootsen. Gewoon op te drukken op dat gebied van de borst de zelfde pijn kan niet reproduceren.

Begeleidende symptomen zijn diaphoresis (zweterige handpalmen, klamme huid), misselijkheid en braken, of kortademigheid (dyspnoe). Pijn straalt de kaak-omlaag of de linkerarm, hartkloppingen en duizeligheid zijn ook symptomen van ischemie.

Respiratoire problemen, gastro-intestinale voorwaarden, angst en musculoskeletale problemen in de spieren van de borst overliggende of tussen de ribben kunnen leiden tot soortgelijke klachten.

Atypische symptomen

Atypische symptomen worden gezien in vrouwen, diabetici en ouderen vaker dan andere bevolkingssamenstelling. Atypische symptomen zijn buikpijn, brandend maagzuur, angst of gewoon vermoeidheid. Ischemie kan ook optreden zonder enige merkbare symptomen, een aandoening bekend als stille ischemie.


gerelateerde artikelen