Welke oefeningen kan ik doen om een gebroken Arm Rehab?

April 17

Welke oefeningen kan ik doen om een gebroken Arm Rehab?

Een gebroken arm is een vrij algemeen verwonding. In feite, zegt de American Academy of Orthopaedic chirurgen dat ongeveer 1 op de 20 fracturen het opperarmbeen--het bot in de bovenarm betrekken. Lagere arm einden komen meestal bij kinderen. Falls en ongevallen zijn gemeenschappelijke oorzaken van gebroken arm botten. Revalidatie voor een gebroken arm houdt bereik-van-beweging, kracht en flexibiliteit oefeningen om te herstellen van de volledige functie.

Bereik-van-Motion oefeningen

Tijdens de beginfase, wanneer is nog steeds je arm geïmmobiliseerd, start u zachte bereik-van-motion oefeningen met uw hand, pols en vingers. Balde en unclench je vingers regelmatig. Beginnen met toestemming van uw arts om te buigen uw pols en hand meerdere malen per dag. Zodra uw cast komt uit, uw fysiotherapeut zal een plan opstellen om te onderhouden en verbeteren van bereik van de beweging in uw pols, elleboog en schouder. Oefeningen voor de schouder zal omvatten abductie en adductie, interne en externe rotatie en flexie en extensie beweegt. Dit meerdere malen per dag beweegt.

Rekoefeningen

Uitrekkende bewegingen zijn essentieel voor rehabbing een gebroken arm. Uitvoeren van triceps stretch, biceps stretch, pols flexor stretch, pols extensor stretch en pronatie/suppination strekt zich uit voor de pols. Dit zal verbeteren de flexibiliteit van de spieren in de onderarm en de bovenarm. Deze rek of twee keer per dag doen.

Sterkte oefeningen

De volgende fase van fysiotherapie voor een gebroken arm bevat gewicht dragende oefeningen om te bouwen van kracht. Biceps krullen, laterale schouder werpt, en schouder persen zijn effectief om te genezen van een gebroken arm. Begin met lichte gewichten of lichter gekleurde weerstand banden en doen een of twee sets van 12 tot 15 herhalingen van elke oefening. Meer geavanceerde oefeningen gebruik je eigen lichaamsgewicht om weerstand, zoals push ups en triceps dips te bieden. Alle gewicht dragende oefeningen moeten gebeuren met ten minste 48 uren rusttijd tussen om de spieren om te rusten en te herstellen.

Let op

Nooit beginnen een revalidatie of versterking programma zonder het eerste gesprek met uw arts. Teveel oefening kan te snel leiden tot de re-blessure. Niet haasten uw herstel. Volgen van uw arts of fysiotherapeut de aanbevelingen voor te oefenen.


gerelateerde artikelen