Wat betekent het als je hunkert pasta's tijdens de zwangerschap?

November 23

Wat betekent het als je hunkert pasta's tijdens de zwangerschap?

Veel vrouwen ervaren cravings voor specifieke voedingsmiddelen tijdens de zwangerschap, volgens Pregnancy.org. Pasta is slechts één mogelijke verlangen; anderen kunnen zoete, zoute, zure, pikant of eiwitrijke voedingsmiddelen bevatten. Kennen van dat de verschillende mogelijke oorzaken voor het verlangen van pasta, terwijl u zwanger bent uw onbedwingbare trek niet kan verlichten maar kan helpen u voldoen aan hen in een gezonde manier.

Hormonale veranderingen

De wens om te genieten van een favoriete eten kan worden overweldigend tijdens de zwangerschap. Hoewel het moeilijk is in sommige gevallen voor het lokaliseren van de oorzaak van een bepaald verlangen zijn kan, veel medische professionals geloven dat de hormonale veranderingen die zich tijdens de zwangerschap voordoen vaak verantwoordelijk zijn, volgens Parents.com. In feite kunnen het hunkeren naar ebb, stromen en wijzigen afhankelijk van de specifieke fase van de zwangerschap en de onderliggende hormoon niveaus.

Voedingsbehoeften

In sommige gevallen kunnen voedsel het hunkeren naar het lichaam van de manier om je te vertellen wat u nodig hebt om te eten, volgens BabyCenter. Bijvoorbeeld neigt pasta te zijn heel rijk aan koolhydraten, vezels en magnesium, afhankelijk van het recept en de fabrikant. Een pasta verlangen kan worden van uw lichaam poging om het signaal van een tekort aan een of meer van deze voedingsstoffen, althans in sommige gevallen. Ook het hunkeren naar voor vlees kunnen duiden op lage niveaus van proteïne, en vrouwen die lang zijn voor augurken wellicht extra natrium.

Serotonine

Veel pasta's zijn hoog in suiker, waarin wordt gevraagd het lichaam te produceren van serotonine. Deze belangrijke neurotransmitter is grotendeels verantwoordelijk voor de gevoelens van geluk, mogelijk veroorzaakt zwangere vrouwen hunkeren naar voedsel dat zal hun productie van serotonine toenemen. Dit kan potentieel problematisch als het verleidt u overindulge in ongezond voedsel.

Behandeling Cravings

Zwangerschap het hunkeren naar niet mogen worden genegeerd, maar ze moeten ook worden behandeld op een gezonde manier. Overindulging in zoete of zoute voedingsmiddelen kan leiden tot gewichtstoename en andere gezondheidsproblemen. Als u deze hunkeren naar ondervindt, moet u proberen om te voldoen aan hen in voedzame manieren. Bijvoorbeeld, in plaats van op een groot bord van alfredo-gesmoord witte pasta binging, probeer genieten van een kleine portie van volkoren pasta gegarneerd met een zoutarm tomatensaus. Dit gezonder alternatief zal voldoen aan de verlangen zonder teveel calorieën of suikers toe te voegen. Uw arts kan u voorzien van meer specifieke richtsnoeren voor hoe u uw specifieke hunkeren moet omgaan.


gerelateerde artikelen