Maag & rugpijn na het eten Popcorn & zonnebloempitten

November 21

Maag & rugpijn na het eten Popcorn & zonnebloempitten

Verschillende voorwaarden kunnen leiden tot maag en pijnen terug na het eten van popcorn en zonnebloem zaden. Beide zijn hoog in vet en moeilijk is voor sommige mensen om te verteren. De meeste pijn die ontstaat na het eten is het resultaat van de uitgenodigde pijn die begint in uw maag en weerspiegelt in uw hersenen aan uw rug terug. Gemeenschappelijke voorwaarden die leiden kunnen tot maag en pijnen terug van spijsvertering complicaties omvatten indigestie, gastro-oesofageale refluxziekte, ziekte van de galblaas en pancreatitis. Overleg met uw arts om de oorzaak te achterhalen.

Indigestie

Omdat popcorn en zonnebloempitten moeilijk te verteren voor sommige mensen zijn, kan u indigestie ontwikkelen kort na het eten van hen. Vaak verwarren mensen indigestie met brandend maagzuur omdat het resultaat van indigestie meestal brandend maagzuur is, volgens de nationale spijsvertering ziekten informatie Clearinghouse. Indigestie is het gevoel van volheid en branden of pijn in je buik die u ook in je rug voelen misschien. Indigestie treedt op wanneer de maag vloeistoffen Voer uw slokdarm. U kan ook ontwikkelen opgeblazen gevoel--gevangen van gas in uw spijsverteringsstelsel waardoor uw maag opzwellen.

Gastro-oesofageale refluxziekte

Ook bekend als GERD, gastro-oesofageale refluxziekte is terugkerende of chronische maagzuur ontwikkelt die meer dan twee keer per week, volgens MayoClinic.com. Als gediagnosticeerd met GERD, uw sphincter spier storingen en wordt niet gesloten of sporadisch wordt geopend tijdens de vertering. Uw sluitspier is een spier-flap die uw slokdarm van uw maag scheidt. Overmatige maagzuur kan veroorzaken pijn, brandende en buitensporige litteken weefsel in je keel. Bepaalde voedingsmiddelen, zoals popcorn en zonnebloempitten misschien uw symptomen veroorzaken.

Galblaas ziekte

Twee van de meest voorkomende symptomen van ziekte van de galblaas omvatten Opper-abdominale pijn en pijn tussen de schouderbladen of in de rechterschouder voelde. Hebt u een ziekte van de galblaas, uw galblaas is ontstoken, besmet of galstenen, clusters van cholesterol deposito's bevat. Het eten van levensmiddelen met een hoog in vet zal leiden tot de galblaas om het afscheiden van gal, die leiden ernstige pijn tot kan. Artsen verwijderen operatief meest besmette gallbladders.

Pancreatitis

De alvleesklier werkt met uw galblaas tijdens de vertering. Uw galblaas biedt gal te helpen verteren vet, terwijl de alvleesklier bevat enzymen die de eiwitten, koolhydraten en suikers in het eten breken. De enzymen in de alvleesklier inactief tot vrijgegeven in je maag. Als ze voortijdig activeert, zal uw alvleesklier ontstoken, waardoor aanzienlijke pijn in je buik en terug. Deze aandoening wordt vaak verward met de ziekte van de galblaas en vereist van uw arts diagnose.


gerelateerde artikelen