Over gele jas energie pillen

January 27

Gele jas is een label van energie pillen met ephedra en cafeïne. Gele jas pillen bevatten 25 mg efedrine met 200 mg cafeïne. Ze worden ook als dieetpillen gepromoot. Gele jassen zijn ook de naam van de straat voor barbituraten. Op 12 April 2004 FDA de een verbod op de verkoop van voedingssupplementen ephedra-bevattende regel.

Productinformatie

Naast extract van de ephedra en cafeïne bevatten gele jas energie pillen sida cordifolia, citrus aurantium, kola noot extract, ginseng, gember wortel en paprika. Andere ingrediënten bevatten stearinezuur, magnesiumstearaat, gelatine, actieve kool, zwart ijzeroxide en titaandioxide. De FDA heeft deze aanvulling niet goedgekeurd als ofwel een energie-supplement of als een dieetpil. De fabrikant claimt niet dat gele jas energie pillen behandelen, genezen of een ziekte te voorkomen.

Ephedra

Ephedra is een natuurlijke stof gevonden in planten. Efedrine is het voornaamste werkzame bestanddeel in ephedra de amphetaminelike eigenschappen van de inhoud te geven. Volgens "Integrative Medicine" heeft ephedra een stimulerend effect op uw lichaam zenuwstelsel en hart vergelijkbaar met die van amfetaminen. Ephedra zowel amfetamine verhoogt uw bloeddruk en hartslag, afname van eetlust en geeft je energie. De FDA heeft efedrine in de synthetische vorm goedgekeurd als een over-the-counter drugs voor de behandeling van astma, verstopte en kleine oogirritatie.

Het verbod Ephedra

De FDA verboden de verkoop van voedingssupplementen met ephedra of efedrine alkaloïden vanwege de bezorgdheid met betrekking tot de supplementen cardiovasculaire effecten. Het gaat hierbij om verhoogde bloeddruk en onregelmatig hartritme. De FDA gevonden ook slechts een korte termijn gewicht verlies voordeel van ephedra supplementen. Bovendien, de FDA gevonden ephedra verhoogt uw bloeddruk en stress bij uw bloedsomloop verhoogt. De FDA verder gekoppeld deze stress om uw bloedsomloop beroertes en hartziekten. Alle verkochte voedingssupplementen met inbegrip van gele jas energie pillen werden verbannen uit de verkoop in de Verenigde Staten als gevolg van dit verbod. Gele jas energie pillen zijn echter nog steeds beschikbaar voor verkoop buiten de Verenigde Staten.

Juridische Ephedra

Als gevolg van het verbod ephedra begon fabrikanten marketing van verschillende formuleringen van voeding en energie pillen die vervangen van ephedra met andere kruiden stimulerende middelen zoals bittere sinaasappel. Echter, volgens het nationaal centrum voor complementaire en alternatieve geneeskunde, deze ephedra-substituten vormen geen minder risico's dan ephedra. Na het verbod, andere farmaceutische bedrijven begonnen met het produceren van supplementen onder de naam gele jas energie pillen die de B-complex vitamines B-1 bevatten, B-3, B-5, B-6, B-7 en B-12 evenals de yerba mate, guarana, ginseng en cafeïne.


gerelateerde artikelen