Fysiotherapie oefeningen voor carpaal tunnelsyndroom

November 4

Fysiotherapie oefeningen voor carpaal tunnelsyndroom

Carpaal tunnelsyndroom ontwikkelt na verloop van tijd. Symptomen beginnen met iets zo onschuldig als een kleine pijn in de pols, vooral 's nachts of wanneer je wakker in de ochtend. Deze pijn verandert dan in een brandende, gevoelloos of pijnlijk gevoel wanneer u uw handen en vingers voor dagelijkse activiteiten zoals het openen van een pot of te typen. Fysiotherapeuten behandelen CTS met geïndividualiseerde oefenprogramma's die met rekken en vooruitgang te versterken beginnen.

Pols rekoefeningen

Rekken van de pols, releases spanning te verlichten van de pijn van de CTS. Uitrekken zich ook verhoogt de bloedtoevoer naar het gebied en is effectief voor het voorkomen van CTS ooit te ontwikkelen. Unidirectioneel om te rekken van de pols is te houden een arm uit rechtstreeks voor je schouder niveau en buig het terug, zodat de palm gezichten uit, alsof de leiding verkeer te stoppen. Buig de pols terug wat betreft kunt u met de vingers samen en verspreiden van de vingers en duim uit elkaar. Houd de stretch voor vijf seconden.

Onderarm rekoefeningen

Rekken van de pols is niet de enige manier om carpaal tunnel pijn te verlichten. Onderarm uitrekken vermindert spanning en druk op de pezen in de pols, ook. Een voorbeeld is het gebed traject. Plaats je handen samen voor uw hart alsof bidden en breng uw ellebogen zonder te laten die uw palmen uit elkaar komen. Houd 10 seconden en vervolgens uw polsen te schudden uit.

Isometrische versterking oefeningen

Fysiotherapeuten adviseren isometrische versterkende oefeningen eenmaal de zwelling in de getroffen pols afneemt. De specifieke oefeningen je therapeut geeft die u zijn gebaseerd op de trauma dat uw carpaal tunnel in de eerste plaats veroorzaakt. Een voorbeeld van een isometrisch versterking van de oefening is de tennis bal squeeze. Gewoon een tennisbal in de getroffen hand met de pols recht te houden en knijp het gedurende vijf seconden. Dit is een isometrische oefening, want er geen gemeenschappelijke verkeer bestaat. De overblijfselen van de pols in een neutrale positie, maar de onderarm spieren contract als je knijp de bal.

Progressieve versterking oefeningen

Versterking van de polsen met behulp van een weerstand band is harder dan isometrische oefeningen. Deze oefeningen zijn een intermediair niveau soort oefening die je niet doen moet tenzij u voldoende isometrische kracht hebben gebouwd en toestemming van uw therapeut hebben. Een voorbeeld van een weerstand band oefening is de flexie van de pols. Op het center op een weerstand band staan en houd de uiteinden in je rechterhand met uw handpalm naar het plafond en je arm verscholen tegen uw kant. Brace van uw rechter onderarm met je linkerhand en vervolgens buig uw pols naar boven. Weerstand band oefeningen zijn niet bedoeld om de pijn dus niet de pols flexie of elke andere oefening als doen ze je pijn doet.


gerelateerde artikelen