Hoe de behandeling van Psoriasis op het eerste gezicht

June 26

Hoe de behandeling van Psoriasis op het eerste gezicht

Psoriasis is een huidaandoening die wordt gekenmerkt door dikke, schilferige vlekken die vaak jeukende en/of pijnlijk, alsmede lelijk. Dit is van bijzonder belang zijn voor patiënten met psoriasis uitbraken op het gezicht, aangezien het kan hen verlegen weg van de dagelijkse activiteiten met vrienden of familie. Gezicht psoriasis vindt meestal plaats op de wenkbrauwen, voorhoofd, huid tussen de neus en de bovenste lip, en de haarlijn. Voor de behandeling van psoriasis gezicht, moet een aantal benaderingen worden beschouwd en geprobeerd, omdat wat werkt voor een persoon niet voor een ander werken kan.

Stap 1

Het gebruik van topische steroïden. Afkorting voor corticosteroïden, deze werken te verminderen de roodheid en zwelling van de artritis psoriatica gezichtshuid. Voorzichtigheid moet worden genomen niet tot overmatig gebruik van corticosteroïden, die de huid irriteren kunnen indien verlaten op te lang. Corticosteroïde crèmes komen in een verscheidenheid van potencies--van mild tot zeer sterke--dus vasthouden aan de milde die je gezicht behoeden voor mogelijke reacties. Een voorbeeld van een milde corticosteroïd is Cortaid room, die ook in spray en zalf vormen komt.

Stap 2

Probeer Dovonex (calcipotriene) of Tazorec (tazarotene). Eerstgenoemde is een synthetische vorm van vitamine D3, en de laatste is afgeleid van vitamine A; beide nodig een recept. Let erop dat met Tazorec, volgens de National Psoriasis Foundation, is het gemeenschappelijke te zien van schilferige patches van psoriasis gezicht zet veel roder dan normaal voordat ze ruimen.

Stap 3

Het gebruik van over-the-counter zalven of crèmes met salicylzuur. Volgens PsoriasisNet is salicylzuur een peeling agent, medisch bekend als een Keratolytische stof, waardoor de buitenste laag van de huid om te werpen. Het wordt vaak gebruikt voor de behandeling van allerlei huidproblemen; met psoriasis, kan het helpen verzachten en verwijderen van schubben. Gebruik calicylic zuur-bevattende producten spaarzaam rond het gezicht, als ze vrij irriterend zijn voor de gevoelige huid worden kunnen.

Stap 4

Get rid van psoriasis op de oogleden en rond de ogen. Vanwege de extreme gevoeligheid van dit deel van het gezicht, de National Psoriasis Foundation raadt het gebruik van Protopic zalf of crème--Elidel merknamen voor pimecrolimus en tacrolimus, respectievelijk--in tegenstelling tot topische steroïden of salicylzuur. Dit komt doordat Protopic zalf en Elidel room zal niet glaucoom, een mogelijke bijwerking van corticosteroïden veroorzaken als gebruikt rond de ogen.

Stap 5

Probeer fototherapie, een methode die psoriatische huid aan zonlicht of kunstlicht UVB bloot. Licht van de zon en kunstmatig gegenereerde (meestal door lasers) UVB licht vernietigen T-cellen op het oppervlak van de huid; T-cellen zijn witte bloedcellen die ongecontroleerd vermenigvuldigen in psoriasis, de schalen en de rode huid die kenmerkend zijn voor de ziekte veroorzaakt. Teveel UVB-licht kan verergeren van psoriasis op het eerste gezicht, dus zorg ervoor dat u kunt zonnebaden voor korte uitbarstingen--start met 5 tot 10 minuten op de middag--niet meer dan drie tot vier keer per week, en altijd gebruik sunblock van ten minste 15 SPF op huid die niet wordt beïnvloed door psoriasis. Als alternatief, vraag uw dermatoloog over excimer UVB laser behandelingen, die onlangs zijn goedgekeurd door de Food and Drug Administration voor de behandeling van psoriasis en die wellicht minder behandelingen dan meer conventionele fototherapie technieken.

Waarschuwingen

  • Altijd met uw arts te raadplegen voordat u begint met een nieuwe behandeling van psoriasis.

gerelateerde artikelen