Actinische keratose behandelingsopties

June 4

Actinische keratose behandelingsopties

Volgens de Mayo Clinic is een actinische keratose een ruwe en schilferige wond op de huid van het gezicht, lippen, oren, rug van de handen, onderarmen, hoofdhuid of nek. Actinische keratose wordt veroorzaakt door overmatige blootstelling aan de ultraviolette stralen van de zon, en de mogelijkheid van het ontwikkelen tot huidkanker met zich meebrengt. Actinische keratose gebeurt meestal bij oudere volwassenen, en er zijn een verscheidenheid van behandelingsmogelijkheden beschikbaar.

Bevriezing

In deze procedure zegt bekend als cryotherapie, een arts geldt vloeibare stikstof rechtstreeks op de huid pijnlijk, de Mayo Clinic. Hierbij koelt de huid tot ongeveer minus 320 graden Fahrenheit wat resulteert in blaarvorming en peeling. Het genezingsproces begint en de zere keratose is vervangen door nieuwe huid. Dit is de meest voorkomende behandeling van actinische keratose, en het wordt meestal toegediend in de spreekkamer.

Curettage en Electrodesiccation

Volgens de University of California in San Francisco School of Medicine is curettage en electrodesiccation een chirurgische techniek voor de verwijdering van actinische keratoses. In deze procedure een arts of andere beroepsbeoefenaar in de gezondheidszorg maakt gebruik van een instrument met de naam van een curettage, die wordt gevormd als een lepel en heeft een iets scherpe rand, te slopen weg de zere. De dokter gebruikt een elektrische naald te sluiten elke gebroken bloedvaten en te vernietigen resterende precancerous cellen.

Actuele medicatie

Voor patiënten die meerdere actinische keratoses, zijn medicinale crèmes en oplossingen direct toegepast op de zere een zeer effectieve behandelingsoptie, volgens The Skin Cancer Foundation. De meest actuele medicatie voor actinische keratoses is 5-fluorouracil zalf of vloeistof. Dit geneesmiddel is goedgekeurd door de Food and Drug Administration, en is beschikbaar in sterktes variërend van 0,5 procent tot 5 procent. Patiënten gelden de medicatie tot de pijn of twee keer per dag gedurende twee tot vier weken, en het werkt met succes in meer dan 90 procent van de gevallen van actinische keratose.

Imiquimod 5% room is een ander actueel medicatie FDA goedgekeurd voor de behandeling van actinische keratoses. Patiënten van toepassing de crème op de zere tweemaal per week gedurende vier tot zestien weken. Het werkt door het immuunsysteem te maken van interferon, die is een stof die aanvallen en kanker en precancerous cellen doodt inducerende. Bijwerkingen van dit medicijn kan zijn roodheid en zweren.

Photodynamic therapie

De Skin Cancer Foundation meldt dat Fotodynamische therapie een handige techniek voor verwijdering van actinische keratoses op het gezicht en de hoofdhuid is. Bij deze methode een arts de photosensitizing agent aminolevulinic zuur, een licht-licht absorberende stof, is van toepassing op de zweren en vervolgens het medicinale gebied een sterk licht blootstelt. De aminolevulinic zuur wordt geactiveerd door het absorberen van energie uit het licht en doodt de precancerous cellen van de actinische keratose. De medicinale gebied wordt gezwollen en rood als een neveneffect van deze behandeling.


gerelateerde artikelen