Chai thee Vs. groene thee

July 5

Chai thee Vs. groene thee

Thee is een nietje drank in veel Oosterse en westerse culturen. Terwijl "thee" naar elke bladeren, bloemen, stengels of fruit doordrenkt van water verwijzen kan, afkomstig waar thee van de theeplant, C. sinensis. De soorten thee en verschillende rassen, zoals groen en chai thee, hun esthetische en nutritionele eigenschappen aanzienlijk afwijken.

Ingrediënten

Hoewel beide groen en chai thee bevatten theeblaadjes, verschilt van de samenstelling van deze thee. Groene thee is gemaakt van relatief onverwerkte theeblaadjes die minimale oxidatie hebben ondergaan. De thee bevat extra ingrediënten, zoals vruchten of bloemen, maar zonder én smaak thee worden beschouwd als groene thee. Chai is meestal gemaakt van de meer gefermenteerde en geoxideerde zwarte theebladeren en bevat specerijen zoals kruidnagel, kaneel en nootmuskaat.

Cafeïnegehalte

Zowel groene als chai thee bevatten cafeïne, een natuurlijke stimulant. Cafeïne werkt op centra in je hersenen waarmee de alertheid, het tijdelijk verlichten van vermoeidheid en het vergroten van uw capaciteit voor geestelijke en lichamelijke activiteit. Maximaal 72 mg cafeïne per kop, vergeleken met maximaal 50 mg groene thee, bevat zwarte thee,--inclusief chai thee--volgens het Linus Pauling Instituut. Als u op zoek bent te verlagen uw cafeïne inname, groene thee over chai thee kiezen of selecteer cafeïnevrij van beide rassen.

Flavonoïde inhoud

Flavonoïden zijn gunstig fytochemicaliën gevonden in planten, met inbegrip van de theeplant die groene en chai thee afgeleid. Deze chemicaliën steun in cellulaire communicatie in je lichaam, helpen ter voorkoming van ziekten die van een verdeling in deze mededeling ontwikkelen kunnen. Terwijl zowel groen als chai thee bevatten flavonoïden, hun chemische make-up varieert. Groene thee bevat hoge niveaus van flavonoïden genaamd catechinen, terwijl chai thee hoge niveaus van theaflavins en thearubigins bevat, op basis van het Linus Pauling Instituut. Deze groepen chemische stoffen zowel gunstige effecten hebben, maar wellicht verschillende mechanismen van actie op een aantal processen binnen uw cellen. Om te consumeren een scala aan flavonoïden, door allerlei theesoorten te integreren in uw dieet.

Cardioprotective eigenschappen

Het drinken van thee--met inbegrip van chai en groene thee--in aanmerking voor je hart, al deze effecten zijn niet goedgekeurd door de Food and Drug Administration. Voorbereidend onderzoek geeft aan dat het regelmatig drinken van groene en zwarte thee enigszins uw bloedcholesterol, een risicofactor voor hart-en vaatziekten verminderen kan, volgens de Universiteit van Maryland Medical Center.


gerelateerde artikelen