Wat zijn de oorzaken van degeneratieve Disc ziekte?

April 14

Wat zijn de oorzaken van degeneratieve Disc ziekte?

Degeneratieve schijf ziekte (DDD) is een aandoening waarbij de schijven of vloeistof gevulde blaasjes, die zitten tussen elke wervels van de wervelkolom na verloop van tijd verslechteren. Het doel van deze schijven is tweeledig--de gelei-achtige center biedt schok absorptie als de wervels boven op elkaar verplaatsen, en de kraakbeenachtige buitenste ring biedt een verticale lift zodat de zenuwen die off van het ruggenmerg komen vrij naar de rest van het lichaam reizen kunnen. Een verslechterende disc oorzaken pijn--meestal van de nek en lage terug--evenals de vernauwing van de wervelkolom en artrose.

Veroudering

Veroudering als een oorzaak van DDD is het hoogtepunt van jaar op jaar van gebruik, ook bekend als normale slijtage. Volgens het ziekenhuis ceder-Sinai, normale slijtage over een periode van 20 tot 30 jaar veroorzaakt kleine tranen van het kraakbeen van de schijf in bijna iedereen, maar zich niet vertaalt in pijn voor iedere persoon die veroudering. De schijven krijgen niet een directe bloedtoevoer als andere weefsels in het lichaam en de slijtage kan zich ophopen tot het punt dat degeneratie wordt ingesteld in. Hierdoor veranderde functie, instabiliteit en pijn bij sommige mensen.

Schade/Trauma

Een botte of acuut letsel aan de rug kan leiden tot een enorme scheur in één of meer schijf in een handomdraai. Ceders-Sinai ziekenhuis merkt op dat de gevolgen van een direct trauma leiden zwelling tot kunnen, pijn en instabiliteit, bevordering van verdere verslechtering en interfereren met elke mogelijke genezing in het gebied. Verwondingen van deze omvang kunnen optreden secundaire sportblessures of als gevolg van ongelukken van de slip-en-daling. Herhaalde verwonding, op dezelfde manier aan veroudering, doet zich over een langere periode van tijd en de schade veroorzaakt door het verouderingsproces kan versnellen. In bijzonder gevoelige personen, repetitieve buigen, draaien, tillen en zelfs de constante trillingen van het rijden als een bezetting, kan veroorzaken DDD.

Genetica

Hoewel het verouderingsproces en de herhaalde verwonding van de bezetting consequent resulteert in degeneratieve schijf veranderingen, het veroorzaakt geen pijn en functie in alle mensen veranderd. Wetenschappers zijn momenteel op zoek naar of genetica kan een rol spelen in die lijdt aan DDD. Het grote verschil in de subjectieve reacties op de veranderingen van DDD is gekoppeld aan een aantal genetische variabelen en expressies. Een 2002 eenjarige planten of Medicine tijdschriftartikel lijsten genetische verschillen enzymen die breken van kraakbeen van de schijf ten opzichte van degenen die een remmende werking van deze actie, variaties in andere markeringen van kraakbeen functioneren en verschillen van de body & rsquo; s gebruik van vitamine D als genetische factoren die iemands ervaring met DDD bepalen kunnen.

Uitdroging

Het middengedeelte van de schijf is gevuld met vloeistof. Voldoende hydratatie voor deze sac bepaalt haar vermogen om te worden mollige en absorberen van de schok van beweging en klein trauma. Zonder goede voeding, kunnen de schijven worden vlak en droog. Chiropractor Kenneth Erickson merkt dat verminderde hydratatie van de schijven is de meest voorkomende vinden op een MRI bij de diagnose van de ziekte van degeneratieve schijf. Dr. Erickson merkt dat uitdroging optreedt wanneer minder vloeistof wordt getrokken in het discstation dan met de compressies verkeer wordt weggedrukt.

Roken

Nicotine, het belangrijkste ingrediënt in sigaretten, is betrokken als promotor van DDD, vooral wanneer gecombineerd met andere risicofactoren en veroorzaakt. De effecten van nicotine op de nucleus pulposus, of de vloeistof-gevuld oss in het midden van de schijf, werden gepubliceerd in een artikel van 2004 "Spine". Onderzoekers concludeerden dat nicotine uitgehongerd van de schijven van voldoende voedingsstoffen en zuurstoftoevoer, aangespoord de uitdroging van de schijf en geremd normale celgroei en reproductie.

Immuunsysteem

Het immuunsysteem is een nieuw gebied van studie in de etiologie van degeneratieve schijf ziekte. Naast de bijdrage die de genetica in de ongelijke verdeling van DDD onder verouderen of ook gewonde mensen speelt, verschijnt de inflammatoire staat van het lichaam ook selectief om verslechtering. Reumatoloog Dr. Mark Borigini schrijft dat een bepaalde inflammatoire chemische, IL-17, heeft specifiek op zodanige wijze geïsoleerd in ongeveer 70% van weefselmonsters van DDD patiënten maar zelden wordt gevonden in normale weefsel.


gerelateerde artikelen