Virale infecties van het oor

December 16

Virale infecties van het oor

Overzicht

Oorinfecties vaker bij kinderen, maar kunnen ook voorkomen bij volwassenen. Patiënt UK legt uit dat de meeste oorinfecties worden veroorzaakt door virale infecties, die meestal beginnen in de buis van Eustachius, die de neuspassages naar het binnenoor verbindt. Bij kinderen, is de buis van Eustachius meer horizontaal geplaatst, waardoor de vloeistof op te bouwen, waardoor het risico van infectie. Luchtwegen, keel en sinus koud infecties kunnen ook verspreid naar het binnenoor en veroorzaken of verergeren een oorontsteking. Virale infecties van het oor worden anders behandeld dan bacteriële infecties, vandaar een juiste diagnose door een arts is belangrijk. Er zijn verschillende types van virale oorinfecties die medische aandacht voor behandeling en verlichting van pijn vereisen kunnen.

Chronische Otitis Media

Chronische otitis media zijn acute of pijnlijke episoden van middenoor infecties. Deze infecties kunnen geruime tijd duren of komen en gaan. Medline Plus legt uit dat chronische otitis media is een infectie van het middenoor, dat net achter het trommelvlies ligt. Dit type van oorontsteking komt het meest voor bij zuigelingen en kleine kinderen en kan worden veroorzaakt door een verkoudheid of een virale infectie van de luchtwegen. Terwijl een oorontsteking is niet besmettelijk, kunnen de verkoudheid of infecties die leiden hen tot kunnen, verspreiden onder kinderen. Baby's en kinderen kunnen symptomen vertonen van een middenoorontsteking zoals koorts, trekken aan het oor, prikkelbaarheid en huilen.

Labyrintitis

Het labyrint is een structuur in het binnenoor die uit smalle vloeistof gevulde kanalen bestaat. Labyrintitis is volgens patiënt UK, een virale infectie op dit gebied dat kan worden veroorzaakt door verschillende virussen, die vervolgens systemische ziekte veroorzaken of beïnvloeden het hele lichaam. Het gaat hierbij om klierkoorts en mazelen. In sommige gevallen, kunnen andere virale symptomen van het lichaam niet worden gevoeld voordat een oorontsteking optreedt. Labyrintitis is een ontsteking in het binnenoor en meestal van invloed op slechts één oor. Symptomen kunnen ernstig zijn en omvatten tijdelijk gehoorverlies, tinnitus, of het geluid in de oren, pijn, ongemak en vertigo of duizeligheid.

Vestibulaire Neuritis

Vestibulaire neuritis is ook een virale infectie die verhit het binnenoor en kan invloed hebben op de vestibulo-cochleair zenuw of achtste hersenzenuw. Deze zenuw verbindt de semicircular kanalen van het binnenoor naar de hersenen en is belangrijk in handhaven evenwicht en positionering gevoel. Een vestibulaire infectie kan optreden na of tijdens voorkomende virale ziekten zoals keelpijn, griep of Pfeiffer. Volgens de website Vestibular.org, symptomen van vestibulaire neuritis variëren van milde tot ernstige en evenwicht en fysische stabiliteit beïnvloeden. Zij omvatten milde duizeligheid, onbestendig, gebrek aan evenwicht, vertigo, gewelddadige spinnen sensaties, misselijkheid, braken, visie problemen en verlies van concentraties. In ernstige gevallen, vestibulaire neuritis kan invloed hebben op de mogelijkheid om te gaan zitten, staan en lopen.


gerelateerde artikelen