Ijzer-deficiëntie bloedarmoede & menstruatie

December 10

Ijzer-deficiëntie bloedarmoede & menstruatie

Ijzer-deficiëntie bloedarmoede is een veelvoorkomend probleem bij vrouwen in de reproductieve leeftijd en vrouwen ongeveer 3 miljoen in de Verenigde Staten alleen. Echter het is gediagnosticeerd door zorgverleners en veel gevallen gaan onbehandeld. Hebt u van zware bloeden tijdens uw menstruele cyclus, bent u een hoger risico van het ontwikkelen van deze aandoening. Hoewel suppletie in sommige gevallen noodzakelijk zijn kan, raadpleeg dan uw arts alvorens een ijzer supplement.

Oorzaken

Bloedarmoede is een gezondheid aandoening veroorzaakt door lage niveaus van ijzer in het bloed. Ijzer is essentieel voor de functie van hemoglobine eiwit, het belangrijkste eiwit onderdeel van rode bloedcellen die zuurstof aan alle weefsels van het lichaam levert. Wanneer ijzer niveaus onvoldoende zijn, worden cellen door het hele lichaam verstoken van zuurstof. Bloedarmoede kan worden veroorzaakt door vele voorwaarden met inbegrip van zwaar bloedverlies tijdens de menstruatie.

Risicofactoren

Als u zware menstruatie bloeden ondervindt, is uw risico van het ontwikkelen van bloedarmoede verheven. Veel vrouwen zijn onzeker van het definiëren van zware periodes. De symptomen omvatten bloeden dat vult een tampon of pad elk uur gedurende enkele uren, bloeden dat duurt langer dan 7 dagen en perioden die vergezeld gaan van ernstige krampen of stolsels passeren. Deze symptomen te bespreken met uw arts. Soms geven ze uteriene vleesbomen, die niet-kanker gezwellen in de baarmoeder, die het bloeden en bekken pijn veroorzaken.

Symptomen

Een ijzertekort onder de diagnose is van de redenen is dat veel van de symptomen kunnen worden toegeschreven aan andere voorwaarden. Vrouwen met ijzer-deficiëntie bloedarmoede ervaren algemene vermoeidheid, zwakte, moeite zich te concentreren, kortademigheid, hoofdpijn en duizeligheid. Andere tekens kunnen omvatten hartkloppingen, ijs verlangen en gevoel koude.

Diagnose en behandeling

Uw zorgverzekeraar zal het bestellen van een bloedonderzoek om te bepalen van de hoeveelheid rode bloedcellen en hemoglobine in uw bloed. U ontvangt een recept voor aanvullende ijzer of uw arts kan aanbevelen dieetveranderingen. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan ijzer zijn vlees, gevogelte, vis en schaal-en schelpdieren, bonen, peulvruchten, noten en zaden, donkere melasse en groene bladgroenten. Sommige granen, granen en brood zijn verrijkt met ijzer. Probeer om te consumeren van ijzer-rijk voedsel naast een bron van vitamine C, zoals citrusvruchten of SAP, aangezien dit verbetert de absorptie. Zuivelproducten, thee en koffie zal verminderen absorptie van ijzer.

Aanbevelingen

Het Institute of Medicine raadt aan dat vrouwen leeftijd 19 tot 50 krijgen ten minste 18 mg ijzer per dag ervan uitgaande dat 75 procent van het strijkijzer uit Heem bronnen zoals vlees. Vrouwen die eten voor een vegetarisch of veganistisch dieet moeten verdubbelen de hoeveelheid ijzer omdat non-Heem ijzer is niet gemakkelijk geabsorbeerd. Voedingsmiddelen met vitamine C, met inbegrip van citrusvruchten, vergemakkelijkt broccoli en groene paprika de opname van non-Heem ijzer volgens de Centers voor Disease Control and Prevention.


gerelateerde artikelen