Activiteiten voor een Kids bibliotheek oriëntatie

July 19

Activiteiten voor een Kids bibliotheek oriëntatie

U kunt helpen met het bouwen van een levenslange liefde voor boeken en lezen in je kind door hem op regelmatige bezoeken aan uw lokale openbare bibliotheek. De overgrote meerderheid van de openbare bibliotheken bieden een breed scala van materialen gekozen vooral voor jongeren, van peuters tot tieners. Blootstelling van kinderen aan allen die beschikbaar is in de bibliotheek helpt hen te voorzien van de vaardigheden die nodig zijn om succesvolle gebruikers van informatie.

Bibliotheek programma's deelnemen

Kinderprogramma bibliotheek's en verhaal keer bieden een aangename inleiding tot het boek en het lezen. Dergelijke activiteiten kunnen ook uw kind om een vriendelijke, persoonlijke relatie met de children's bibliothecaris. Neem uw 1 - of 2-jaar-oude naar peuter verhaal keer die functie korte boeken, deelname nummers, vinger speelt en kinderliedjes. Preschool verhaal keer helpen iets oudere kinderen ontwikkelen een langere concentratieperiode door zij worden blootgesteld aan meer complexe prentenboeken. De meeste kinderen afdelingen bieden zomer lezende programma's voor alle leeftijden met stimulansen voor het lezen van een aantal boeken. Deelname aan dergelijke lezing clubs zorgt u ervoor dat kinderen enthousiast over lezing en moedigt hen te breiden hun belangen door het lezen van boeken of genres die ze misschien niet anders hebben gekozen.

Een bibliotheekpas aanvragen

Regels variëren van de bibliotheek naar de bibliotheek, maar meest toe dat kinderen op check out boeken, met toezicht van een ouder, vanaf zeer jonge leeftijd. Zodra uw kind in aanmerking komt, gaat u naar de balie van de bibliotheek zodat hij zijn eigen bibliotheekpas kunt krijgen. Moedig uw kind aan het instellen van goede gewoonten en verantwoordelijkheid als een beschermheer van de bibliotheek tonen. Ervoor zorgen dat hij houdt van zijn bibliotheekpas en boeken op een veilige plaats, en rendementen items onmiddellijk geleende.

Gebruik de bibliotheekcatalogus

Helpen uw jonge kind vertrouwd te raken met het prentenboek gedeelte door erop te wijzen dat de boeken alfabetisch geordend op achternaam van de auteur. Gevraagd hem te herhalen van het alfabet, zoals hij het prentenboek gebied tours. Hij zal spoedig kunnen vinden van de locatie van de boeken van zijn favoriete auteur. Zoals kinderen met het gebruik van de non-fictie-sectie om uit hun favoriete onderwerpen te zoeken beginnen, verklaren dat deze sectie wordt georganiseerd met een talstelsel gerangschikt op onderwerp. Als uw kind het gebruik van elke sectie van de bibliotheek beheerst, kunt u een boek scavenger hunt om zijn boek locatie vaardigheden te testen.

Gebruik de bibliotheekcatalogus

Het gebruik van de catalogus van de bibliotheek is een belangrijke vaardigheid voor kinderen, met name als zij vooruitgang op school en hun onderzoek moet groeien. Moedig uw kind aan het kiezen van een nieuw onderwerp van belang of de auteur telkens die hij de bibliotheek bezoekt opzoeken. Help hem zijn onderwerp typt in computerscherm zoeken catalogus van de bibliotheek, dan helpen hem de zoekresultaten gebruiken om te zoeken van materialen op de planken van de bibliotheek. Kinderen wiens ouders model zoeken uit boeken en andere informatie snel worden onafhankelijke bibliotheek gebruikers zelf. Aanmoedigen van schoolgaande kinderen te raadplegen met de referentie-bibliothecaris voor Leestips of voor hulp bij het vinden van middelen met betrekking tot schoolprojecten.


gerelateerde artikelen