Metformine voor triglyceriden

September 3

Metformine voor triglyceriden

Metformine, ook bekend als glucophage, is een voorschriftdrug normaal gebruikt om te helpen lagere bloedsuikerspiegel in type 2 diabetici, door het verminderen van de absorptie van glucose in de darmen en de verbetering van de insulinegevoeligheid van je cellen, DrugLib.com verklaart. Het wordt ook gebruikt als een gewicht-verlies steun in diabetische en niet-diabetische individuen. Studies tonen aan dat metformine kan helpen lagere hoge triglyceriden, een deel van uw cholesterolprofiel.

Cholesterol

Cholesterol is een vet alleen gevonden in vlees, met inbegrip van schaal-en schelpdieren, en zuivelproducten, en is natuurlijk in uw lever geproduceerd. Er is geen cholesterol in plantaardige voedingsmiddelen. Cholesterol is een wasachtige stof en is nodig voor gebouw en hormoon celproductie. Het is uw bloed in vetten en lipiden, doorgevoerd door proteïnen genaamd lipoproteïnen. Wanneer u uw cholesterol getest hebt, toont het de niveaus van twee soorten lipoproteïnen--LDL of met een lage dichtheid, en HDL of met hoge dichtheid. LDL, of "slechte" cholesterol, draagt het vet door je lichaam en HDL, "goede" cholesterol, wist u het uit uw lichaam. De lezing van een totaal cholesterol van meer dan 240 mg/dL wordt beschouwd als hoog. Uw triglyceride niveau verwijst naar een tweede type van vet of lipide, ook gemeten tijdens een cholesterol, lipide, Configuratiescherm.

Oorzaken van hoge triglyceriden

Triglyceridenspiegels meten het circulerende vet in uw bloed. Na een maaltijd is uw triglyceride hoog voordat het wordt gebruikt door uw cellen voor energie of worden opgeslagen als vet. Gewichtstoename mogelijk een oorzaak van hoge triglyceriden, hoewel dunne mensen ook hoge niveaus wellicht. Andere oorzaken kunnen zijn toegenomen consumptie van alcohol en suiker, leeftijd, medicijnen zoals diuretica, anticonceptiepillen en steroïden en aandoeningen zoals diabetes, nierziekten en leverziekte. U kan ook de neiging om hoge triglyceriden overnemen. Buitensporige niveaus van triglyceriden kunnen beschadigen uw hart en andere organen. Lezingen van meer dan 150 mg/dL worden beschouwd als hoog.

Metformine voor hoge triglyceridenspiegels

In studies die aangehaald door DrugLib.com, toont metformin nemen op zijn eigen, of in combinatie met een sulfonylurea, anti-diabetische drugs, dalingen van maximaal 16 procent in triglyceridenspiegels. Metformine 500 mg twee keer per dag, met maaltijden, normaal gesproken is genomen en kan worden verhoogd tot 2.000 mg per dag. Metformine komt ook in uitgebreid-release tabletten die eenmaal per dag worden genomen. Metformine wordt zelden voorgeschreven uitsluitend voor triglyceridenspiegels minderen, maar een verlaging effect wanneer genomen voor andere aandoeningen kan hebben.

Bijwerkingen van metformine

Allergische reacties op metformine kunnen optreden en omvatten het uiterlijk van de kasten, zwelling van de keel, het gezicht en de tong en ademhalingsproblemen. Een ernstige aandoening, de zogenaamde melkzuur acidose kan zich geleidelijk voltrekken en mettertijd erger geworden. Bijwerkingen kunnen onder meer duizeligheid, spierzwakte, gevoelloosheid of koud in je handen of armen en benen, misselijkheid, braken, diarree, vertragen de hartslag, snelle gewichtstoename en griep-achtige symptomen, zoals koorts en koude rillingen. Medische zorg moet onmiddellijk worden gezocht voor alle bijwerkingen.


gerelateerde artikelen