Kruidenthee voor dubbele punt zuivering

August 18

Kruidenthee voor dubbele punt zuivering

Volgens Rudolph Ballentine, auteur van "Dieet en voeding," uw dikke darm bevat ongeveer drie pond van microflora--bacteriën, gisten, virussen en schimmels--nummering meer dan de cellen van uw lichaam. Deze microben zijn nodig voor de goede werking van de spijsvertering. Ze neutraliseren van schadelijke toxines en zijn een belangrijke bron van voeding, van de bijproducten van hun metabolische processen. Maar wanneer afval opbouwen en de schadelijke microben talrijker zijn dan degene die nuttig zijn, is het tijd voor een dubbele punt schoonmaken.

Moet u een dubbele punt schoonmaken?

Constipatie, gas, opgeblazen gevoel en buikpijn zijn alle symptomen die uw dikke darm wellicht reinigen. Een gezonde dubbelpunt is niet geblokkeerd omhoog en produceert verschillende stoelgang elke dag. Een gevoel van algehele dis-gemak en lethargie kan ook aangeven dat een reinigen nodig is. Ballentine beveelt aan dat iedereen, zelfs als ze niet deze symptomen doen, moet reinigt de dikke darm seizoeninvloeden om goede gezondheid te behouden.

Kruidenthee voor dubbele punt schoonmaken

Er zijn vele manieren om te reinigen van de dubbelpunt en kruiden thee is er een die zeer effectief kan zijn. Ter voorbereiding van een geneeskrachtige infusie van deze kruiden, Voeg twee tsp. van de gedroogde kruid toe aan een kopje kokend water en laat het steil, bedekt, voor twee tot drie minuten, beveelt "The New Age Herbalist."

Laxeermiddelen

Deze kruiden stimuleren perastalsis, de neerwaartse beweging van de darmen voor eliminatie. Dus zijn ze met name handig in geval van constipatie. Gebruik ze spaarzaam, aangezien overmatig gebruik leiden irritatie of een afhankelijkheid op het kruid voor eliminatie tot kan. Vermijd het gebruik van hen tijdens de zwangerschap, en deze te combineren met de spijsvertering en kalmerend kruiden te versterken en het kalmeren van de darm. Volgens "The Illustrated Encyclopedia van genezing Remedies," bevatten goede laxerende kruiden senna, die is erg sterk, en fenegriek, die effectief, maar zachter dan senna.

Demulcents

"The New Age Herbalist" raadt gladde iep en marshmallow wortel voor het verlichten van pijn en irritatie. Deze kruiden vormen een mucilaginous stof, indien gemengd met water, die helpt bij het verwijderen van bebouwde afval van de intestinale muren en kalmeert irritatie en pijn in de onderbuik. Zoethout is zowel een kalmerend als een zacht laxeermiddel, maar vermijd het tijdens de zwangerschap.

Andere nuttige kruiden

Carminatives spijsvertering en gas te verlichten. Zij reinigen voorzichtig van de dikke darm door te helpen bij het beter zijn werk doen. "The Illustrated Encyclopedia of Healing Remedies" en "The holistische Herbal Directory" aan te bevelen carminative, tonic en spijsvertering kruiden voor een goede gezondheid van de dikke darm. Carminative kruiden bevatten de meeste muntjes, komijn, kardemom, zwarte peper en kruidnagel. Tonic kruiden zoals lotus, pepermunt en paardebloem Toon en reinigen van de weefsels van het verteringssysteem. Spijsvertering kruiden, zoals peterselie, gember, venkel of komijn zaad, bevorderen en spijsvertering.

Probiotica

Ballentine beveelt aan dat elk moment die je reinigen van de dikke darm, die u met veel probiotica volgen moet te herstellen van gezonde intestinale microflora. Probiotica zijn de "goede" bacteriën die de dikke darm bevolken. Voedselbronnen van probiotica omvatten yoghurt, traditionele miso plakken--niet miso poeder, niet gepasteuriseerde lactofermented groenten--met inbegrip van zuurkool of kimchee en niet gepasteuriseerde gegiste dranken zoals kombucha of kvas.

Behoud van de gezondheid

Handhaven van de gezondheid van uw dikke darm door het eten van een dieet rijk aan verse ruwe vruchten en groenten, terugdringen of elimineren van zeer verwerkt en suikerhoudende voedingsmiddelen, probiotische voedingsmiddelen dagelijks eten, het drinken van veel water en het krijgen van voldoende oefenen. Vergeet niet dat zelfs wanneer deze levensstijl richtlijnen volgt, kunt u van een occasionele dubbelpunt profiteren reinigen.


gerelateerde artikelen