Vier manieren uw bloedsomloop om gezond te houden

March 25

Vier manieren uw bloedsomloop om gezond te houden

Hart-en vaatziekten is de belangrijkste doodsoorzaak in de Verenigde Staten, met 50 procent van deze sterfgevallen mannen en 50 procent vrouwen, volgens de Centers for Disease Control and preventie website. Hoewel er risicofactoren die niet kunnen worden gewijzigd zijn, zoals familiegeschiedenis, kan aanbrengen van levensstijlveranderingen aanzienlijk lager uw risico van schade aan uw hart en de bloedsomloop.

Deelnemen aan fysieke activiteit

Uitoefening van 30 minuten of meer, meest dagen van de week wordt geadviseerd de gezondheid van uw hart en de bloedsomloop te verbeteren. Lichaamsbeweging kan helpen beheren van uw gewicht en verminderen uw risico van het ontwikkelen van andere aandoeningen waardoor uw bloedsomloop systeem werken harder, zoals hoge bloeddruk, diabetes en hoge cholesterol. Oefening is ook effectief wanneer uitgesplitst in de kortere sessies.

Stoppen met roken en gebruik van tabak

Roken en het gebruik van tabaksproducten aanzienlijk verhoogt het risico voor hart-en vaatziekten. Schade aan uw hart en de bloedsomloop door de chemische stoffen in tabak atherosclerose, die tot hartaanval leiden kan kunnen veroorzaken. Zodra u stoppen met roken, vermindert uw risico op hart-en vaatziekten aanzienlijk in de komende jaren, volgens de MayoClinic website. Ongeacht hoe lang u gerookt of andere tabaksproducten gebruikt, zul je de voordelen van stoppen zodra jij.

Eet voedsel van hoge kwaliteit

Uw voedselinname kan aanzienlijke verbetering van de gezondheid van uw bloedsomloop en hart. Diƫten met vijf tot 10 porties groenten en fruit, zijn hele granen en laag-vet zuivelproducten meest gunstig zijn voor de bloedsomloop. Vermijden van bewerkte voedingsmiddelen, voedingsmiddelen die zijn hoog in verzadigde en transvetten, en overmatig alcoholgebruik kan ook het verbeteren van uw gezondheid bloedsomloop.

Handhaven van een gezond gewicht

Beheren van een gezond gewicht speelt een belangrijke rol in de gezondheid van uw bloedsomloop. Overgewicht kan verhogen risico van diabetes, hoge bloeddruk en hoog cholesterolgehalte, die zet je een verhoogd risico op een hartaanval en andere circulatie problemen. Door enkel verliezen 10 procent van uw lichaamsgewicht, kunt u aanzienlijk verbeteren de kansen niet deze chronische ziekten te ontwikkelen.


gerelateerde artikelen