Wat gebeurt er met de zon in een zonnepaneel?

March 17

Wat gebeurt er met de zon in een zonnepaneel?

Zonlicht is een van de meest overvloedig beschikbare middelen op aarde. Waar en wanneer de zon schijnt, de stralen kunnen worden gevangen en kan worden gebruikt voor de productie van elektriciteit of warmte ruimten en water. Fotovoltaïsche zonne-energie is het proces waarbij zonlicht wordt omgezet in elektriciteit, en het gebruik ervan is de basis voor de aanleg van zonnepanelen.

Geschiedenis

In 1839, Frans natuurkundige Alexandre Edmond Becquerel eerst opgemerkt dat sommige materialen geproduceerd een kleine hoeveelheid elektriciteit bij blootstelling aan licht. Albert Einstein uitgebreid op Becquerel & rsquo; s werken en uitgelegd hoe licht wordt omgezet in elektriciteit. Hij riep zijn ontdekking van de "foto-elektrisch effect" en 1921 de Nobelprijs voor de Natuurkunde won voor deze ontdekking. Bell Laboratories ontworpen de eerste silicium zonnecel in 1954, met behulp van Einstein & rsquo; s werk op het foto-elektrisch effect maken fotovoltaïsche technologie.

Zonlicht onderdelen

Zonlicht bestaat uit fotonen, die kleine bundels van zonne-energie die dynamiek, maar geen massa, volgens de Universiteit van Boston hebben. Zonlicht bestaat ook uit verschillende golflengten, die, beurtelings, bestaan uit fotonen van verschillende energieniveaus. Als de zon & rsquo; s stralen staking een oppervlak zoals een zonnepaneel, sommige van de fotonen die door de beschermende glazen bekleding interactie met de fotovoltaïsche materialen in het deelvenster.

Fotovoltaïsche technologie

Albert Einstein verklaarde dat sommige van de fotonen in zonlicht genoeg energie hebben om de elektronen uit metaal, verdringen overbrengen van het foton & rsquo; s energie aan het elektron. Andere fotonen hebben geen voldoende energie en kunnen niet communiceren met de elektronen in een metaal. Fotovoltaïsche technologie voorschotten het foto-elektrisch effect met behulp van materialen in zonnepanelen die in combinatie met zonlicht produceren van positieve en negatieve elektronen, die beide zijn vereist om elektriciteit te produceren.

Solar Panel componenten

Zonnepanelen zijn dunne dozen bedekt met niet-reflecterende glas. De vakken bevinden zich de twee lagen van zonnecellen die zijn gemaakt van halfgeleidermaterialen, die het hart van het systeem, volgens de Unie van betrokken wetenschappers. Silicium wordt gebruikt als de halfgeleidermateriaal, omdat het een efficiënte fotoelektrisch materiaal. Boor wordt toegevoegd aan een halfgeleider laag, omdat het produceert een positieve lading. Fosfor wordt toegevoegd aan de andere laag om te produceren een negatieve lading. Contactpersonen aan weerszijden van het zonnepaneel vangen deze elektronen.

Elektriciteit creatie

Wanneer zonlicht een zonnepaneel stakingen, zullen sommige van de fotonen klop elektronen van het halfgeleidermateriaal en overbrengen van het foton & rsquo; s energie naar het bevrijde elektron. Volgens Sandia National Laboratories, zijn positief geladen elektronen aangetrokken tot één kant van het zonnepaneel en negatief geladen elektronen naar de andere, waar elk wordt gevangen door een contactpersoon en wordt onderdeel van de stroom in een elektrisch circuit.


gerelateerde artikelen