Oogziekten die ertoe leiden u dat te verliezen van perifere visie

March 22

Oogziekten die ertoe leiden u dat te verliezen van perifere visie

Perifere visie is het deel van het gezichtsveld die is gebruikt bij het zoeken van de kant van het oog. Oogziekten die vernietigen van perifere visie omvatten glaucoom, die meestal van invloed op de ouderen; Retinitis pigmentosa, die begint te veroorzaken verlies van de visie tijdens de vroege volwassenheid; en chorioretinitis, die wordt veroorzaakt door infectie. Daarnaast een vrijstaande netvlies veroorzaakt vaak ernstig gezichtsverlies en uiteindelijk blindheid, en hemianopsias kan leiden tot blindheid in een deel van het gezichtsveld.

Over glaucoom

Glaucoom is een ziekte die schade aan de retina en oogzenuw veroorzaakt. Het netvlies is de lichtgevoelige deel van het oog die informatie naar de hersenen via de oogzenuw stuurt. Glaucoom wordt meestal veroorzaakt door een verhoogde oogdruk en wordt behandeld met medicijnen te verminderen van de druk. De fotoreceptor cellen genaamd "staven", gelegen in het perifere deel van het netvlies, zijn verantwoordelijk voor perifere visie en eerst moeten worden vernietigd door glaucoom. Linker onbehandeld, perifere visie kan verslechteren en resulteren in "tunnel vision", waar een persoon de wereld ziet alsof op zoek door middel van een buis.

Retinitis Pigmentosa

Retinitis pigmentosa is erfelijk, en er is geen remedie vanaf 2010. Volgens Bill Chapman, auteur van "Omgaan met visie verlies," de meest voorkomende symptomen het gevolg zijn van de progressieve vernietiging van de staven, maar een andere vorm van de ziekte is van invloed op de kegels eerst. Verlies van de visie is geleidelijk, jaar voordat visie is een bijzondere waardevermindering heeft ondergaan. Volgens "Foundations of Low Vision," veel mensen die retinitis pigmentosa hebben ook bijziendheid en staar ontwikkelen, maar waarschijnlijk ontwikkelen van glaucoom of retinale detachement.

Chorioretinitis

Chorioretinitis is een ontsteking van het deel van het netvlies genaamd de "vaatvlies." Het treedt meestal op na een infectie en een geschiedenis van auto-immune ziekten of infecties verhoogt het risico van het ontwikkelen van de voorwaarde. Volgens de Universiteit van Pittsburgh Medical Center zijn symptomen pijn, roodheid, wazig zicht, lichtgevoeligheid en buitensporige scheuren. Behandeling omvat infectiebestrijdende agenten en systemische corticosteroïden. Na genezing, kunnen er pigmentatie, littekens en blinde vlekken genaamd "scotomas" in het perifere veld. Echter kan visie alleen worden minimaal beïnvloed als de scotomas zijn verspreid over het gezichtsveld.

Netvlies detachement

Netvlies detachement kan worden veroorzaakt door trauma of ziekte. Voorwaarden zoals diabetische retinopathie en ernstige myopie of bijziendheid, verhogen het risico van onthechting, en het komt vaker voor bij mensen die hebben een familiegeschiedenis van onthechting of cataract chirurgie hebben gehad. Volgens het nationale oog Instituut, wanneer het netvlies los, het is ingetrokken of dat getrokken uit zijn normale positie en, tenzij onmiddellijk behandeld, permanente gezichtsverlies of zelfs blindheid kan resulteren. Het meest voorkomende symptoom is de perceptie van de knipperende lichten of "floaters" die lijken op vlekjes rondzweven. Als alleen de perifere retina trekt weg, kan het meestal worden reattached met minimale perifeer zicht verlies. Maar als het detachement de macula omvat en het netvlies wordt getrokken uit de buurt van het vaatvlies, vervolgens blindheid kan leiden.

Hemianopsie

Hemianopsie is een blindheid of vermindering van de visie in de helft van een gezichtsveld meestal veroorzaakt door de druk van een tumor, een beroerte of een trauma. Volgens «««LowVision.org verschilt de ernst van het verlies van de visie alleen subtiele dalingen in de gevoeligheid tijdens gezichtsveld testen kunnen alleen detecteren licht of beweging. Er zijn vele variaties van het type en de site van verlies van het gezichtsveld. Bijvoorbeeld ervaren mensen die meestal een beroerte hebben gehad het veld verlies aan dezelfde kant in beide ogen. Met andere woorden, kunnen ze niet zien met het rechteroog in het visuele Kwadrant in de buurt van het rechter oor en met het linker oog in het visuele Kwadrant in de buurt van de neus. Andere mensen kunnen visueel verlies hebben alleen in de kwadranten van het gezichtsveld in de buurt van de neus of in de buurt van de temporele zijkanten van het hoofd.


gerelateerde artikelen