Constante jeuk oorzaken

November 7

Constante jeuk oorzaken

Jeuk kan veroorzaken constante tintelingen of gewaarwordingen die krabben bevorderen van de huid. Het komt van irritaties de zenuwcellen langs de huid. Jeuk kan uit verschillende bronnen, met inbegrip van allergische reacties, huidproblemen en medicijnen ontwikkelen. Constante jeuk kan invloed hebben op bepaalde delen van de huid of veroorzaken wijdverspreide huid uitbarstingen. Degenen die last hebben van constante jeuk hebben de neiging te hebben van andere symptomen die gepaard gaan met het. Een zorgverzekeraar kan helpen bij de diagnose en behandeling van constante jeuk.

Psoriasis

Psoriasis is een lange termijn huidaandoening die een snelle opbouw van huidcellen veroorzaakt. De huidaandoening ontwikkelt zich uit reacties van het immuunsysteem. Normaal, duurt huid celproductie ongeveer vier weken tussen vergieten en groei van nieuwe huidcellen. De abnormale immuun reactie veroorzaakt in plaats daarvan huid celproductie in slechts enkele dagen. De National Psoriasis Foundation meldt dat maar liefst 7,5 miljoen Amerikanen en 125 miljoen mensen wereldwijd psoriasis hebben. Symptomen van psoriasis zijn aanhoudende jeuk, rode patches, verdikte huid en droge, schilferige gebieden die kunnen aflopen. Stress, droge huid, bepaalde medicijnen en infecties kunnen psoriasis erger maken.

Allergische contactdermatitis

Allergische contactdermatitis plaatsvindt van allergenen of irriterende stoffen die bij aanraking met de huid komen. De huidaandoening veroorzaakt milde tot ernstige huidreacties die kunnen overal op het lichaam voorkomen. Symptomen van allergische contactdermatitis zijn jeuk van de blootgestelde gebieden, tederheid, roodheid, gelokaliseerde zwelling van de huid laesies en huiduitslag. De uitslag wordt meestal niet weergegeven voor tot twee dagen, maar kan start zo snel als een uur of zo laat uitgevoerd als een week, neemt nota van de Amerikaanse Osteopatisch College van Dermatologie. Na de uitslag van de huid kan donkerder en kraken als niet behandeld. Gemeenschappelijke allergenen die allergische contactdermatitis veroorzaken omvatten rubber, verfstoffen, nikkel, poison ivy, geuren en veel huidverzorgingsproducten.

Schurft

Schurft is een jeukende en zeer besmettelijke huidaandoening veroorzaakt door de mijt Sarcoptes scabei. De microscopische mijt holen in het oppervlak van de huid waar het woont en legt eieren. Gemeenschappelijke sites voor besmetting bevatten tussen de vingers en tenen, rond de taille, op de knieƫn en de schouders, billen, zolen van de voeten, de nek en de palmen van de hand. De meest opvallende symptomen van schurft zijn intens vooral 's nachts, huiduitslag, jeuk, irritaties en zweren veroorzaakt door het krabben. Symptomen kunnen maximaal twee maanden duren om te verschijnen voor die besmet met schurft voor de eerste keer, en een besmet persoon kan nog steeds het overbrengen van schurft, waarschuwt de Centers voor Disease Control and Prevention. Schurft wurm kunnen worden overgedragen van direct huid-op-huid contact, seksueel contact en indirecte overdracht van kleding.


gerelateerde artikelen