Diabetes en de Filippijnse dieet

October 30

Diabetes en de Filippijnse dieet

Voeding is een integraal onderdeel van het beheren van uw diabetes, maar misschien voel je dat je bent beperkt in wat je kunt eten. Hoewel er wat minder dan gezonde opties in de Filippijnse dieet, zoals het dessert van ijs-achtige halo-halo, zolang je weet de basis voor gezond eten, kunt u genieten van een verscheidenheid van Filipijnse voedingsmiddelen en nog steeds beheren bloedsuiker. Diabetes dieet onderwijs is vooral belangrijk voor mensen in de Filippijnse gemeenschap gezien het feit dat diabetes zo overwegend is, volgens een rapport van de 2001 gepubliceerd in "Diabetes Care."

Tagalog-dieet Basics

Rijst is de steunpilaar van de Filippijnse dieet, en rijstmeel wordt gebruikt voor het maken van noedels en brood. Filippino's ook genieten van noedels gemaakt van mung bonen of tarwe, die worden meestal vermengd met vlees en smaakstoffen. Soepen en stoofschotels gemaakt met vlees en groenten zijn ook verbruikt en vaak geserveerd als belangrijkste voorgerecht of bijgerecht. Vergeleken met andere Aziatische diëten, het Filipijnse dieet is hoger in vet, verzadigde vet en cholesterol, volgens aanneming voeding, dat is belangrijk om te weten gegeven het verhoogd risico op hart-en vaatziekten voor mensen met diabetes. In de VS, Filippino ook verbruiken veel suiker en gebruiken van grote hoeveelheden van het koken olie.

Koolhydraten en suiker in het bloed

Mensen met diabetes of maak niet voldoende insuline of van hun lichaam niet goed gebruiken voor de insuline die wordt gemaakt. Insuline is een hormoon dat de suiker uit je bloedbaan in uw cellen haalt. Zonder insuline blijft de suiker in uw bloed, dat uiteindelijk schadelijk is voor je lichaam en de organen. Koolhydraten, gevonden in voedingsmiddelen zoals brood, rijst, fruit en melk, zijn onderverdeeld in suiker. Controle op de hoeveelheid koolhydraten die je gedurende de dag eet kunt u uw bloedsuikerspiegel onder controle krijgen.

Koolhydraten in de Filippijnse dieet

Kennen van de bronnen van koolhydraten in uw dieet kan u helpen begrijpen hoe uw bloedsuikerspiegel beter te beheren. Naast de rijst en brood omvatten typisch carburatorvoedsel in de Filippijnse dieet zetmeelrijke groenten zoals cassave, zoete aardappelen en erwten. Fruit zoals appels, bananen, sinaasappels en durian bevatten ook koolhydraten, als Ken yoghurt en melk. Gemengde voedingsmiddelen, zoals kip en loempia lange rijst, ook koolhydraten bevatten en moeten met mate gegeten worden.

Plan van de dieetmaaltijd monster

Uw arts of een diëtist kan u helpen bepalen de hoeveelheid koolhydraten die u nodig hebt om te eten bij elke maaltijd. In het algemeen, het beperken van koolhydraten tot en met 30 tot 60 gram per maaltijd, waar 1/3 kopje rijst, een sneetje brood, 1 kopje melk of half mango gelijk aan 15 gram koolhydraten zijn. Een 45-gram, carb-gecontroleerde, Filipijns-geïnspireerde ontbijt bijvoorbeeld 2/3 kopje bruine rijst--beslissingen ten minste de helft uw graan volkoren voor betere gezondheid--, een gekookt ei en een klein oranje. Voor de lunch, geniet u van 1 kopje pinkabet gemaakt met groenten en vis, een halve mango en 3 ounces vetarme grootvruchtige yoghurt voor 45 gram koolhydraten. Een gezonde, 45 gram koolhydraten Tagalog diner voor diabetes bijvoorbeeld kip adobo met 1 kopje bruine rijst en een tuin salade met olie en azijn.


gerelateerde artikelen