Hoe beïnvloedt hoog Calcium de nieren?

October 16

Hoe beïnvloedt hoog Calcium de nieren?

Calcium is de meest voorkomende mineralen in je lichaam en is verantwoordelijk voor de sterkte van de botten, evenals verschillende andere functies. Terwijl deze vitamine een essentieel onderdeel van uw dieet is, te veel problemen kan veroorzaken in uw nieren. Neem contact op met uw arts voordat je begint met een calciumsupplement. Het kan onnodig zijn als u over het algemeen gezond bent.

Functie van Calcium

Ongeveer 99 procent van de calcium in je lichaam wordt gebruikt om uw botten en tanden sterk, ondersteunende structuur, de Office van Dietary Supplements zegt. Het resterende calcium in uw hele lichaam ondersteunt normale zenuw functie, intracellulaire signalen zodat cellen kunnen communiceren en samentrekkingen van de spieren en het hart. Ter ondersteuning van deze functies, moet u dagelijks 1000 mg calcium uit uw voeding of supplementen.

Nieren en Calcium verordening

Uw nieren spelen een rol in de concentratie van calcium in het lichaam. Wanneer uw bloed calciumgehalte neerzet, signalen eiwitten in de bijschildklier klieren die calcium detecteren om te helpen afscheiden bijschildklier hormonen of PTH. Dit hormoon helpt vitamine D omzetten in zijn actieve vorm bekend als calcitriol, verklaart het Linus Pauling Instituut. Calcitriol in de nieren verhoogt de absorptie van calcium. Zowel PTH en calcitriol helpen vrij calcium in de botten door het activeren van de osteoclasten. Deze cellen helpen onverrichte calcium, calcium uitscheiding in de urine, zodat het in de nieren worden convergentieperiode minderen. Calcium is op een normale niveaus, bijschildklier klieren ophouden secretie van PTH als teveel aan calcium wordt uitgestoten in de urine, die tot problemen in de nieren leiden kan als uw calcium niveau hoog is.

Calcium en nierstenen

De exacte oorzaak van nierstenen is onbekend; maar een aandoening genaamd Hypercalciurie, of buitensporige calcium in de urine, komt met een verhoogd risico op stenen. Nierstenen gevormd uit calcium kunnen calciumoxalaat of calciumfosfaat, met calciumoxalaat zijn gewoner, zegt de nationale nier en urologische aandoeningen informatie Clearinghouse. Calciumoxalaat stenen formulier wanneer urine zuur, overwegende dat calciumfosfaat stenen een neveneffect van alkalinic urine zijn. Terwijl het hebben van te veel calcium in je dieet kan leiden tot nierstenen, kunnen andere factoren, zoals de buitensporige eiwit en natrium- of hydratatie status ook verhogen uw kansen.

Effecten van diuretica

Diuretica werken door de vorming van meer urine in de nieren, het verhogen van de hoeveelheid vloeistof uitgezet in de urine. Aangezien calcium wordt geabsorbeerd in de nieren, meldt nemen een diureticum met een hoog-calcium supplement kan verhogen uw kans op hypercalciëmie, het Linus Pauling Instituut. Deze voorwaarde veroorzaakt hoge niveaus van calcium in het bloed, eventueel leiden tot een abnormaal hartritme.


gerelateerde artikelen