Tekenen dat een vultrechter werkt

September 9

Tekenen dat een vultrechter werkt

Wanneer een persoon is niet in staat om te consumeren van voedingsstoffen via de mond, een vultrechter, ook bekend als Enterale voeding, kan worden gebruikt voor het beheer van voeding door het plaatsen van een buisje in de neus, de maag of de darmen. Enterale voeding kan nodig zijn voor individuen die hebben met het slikken van moeilijkheden, bepaalde kankers, of de ziekte van Alzheimer; kinderen of zuigelingen kunnen ontvangen van adequate voeding prematuriteit en grof verzuim om te gedijen; of iemand met slokdarm aandoeningen of hersenverlamming. Iemand kan ontvangen Enterale voeding op een tijdelijke of permanente basis, afhankelijk van de ernst van de aandoening. Een vultrechter kan worden gebruikt in een ziekenhuis, langdurige zorg of thuisomgeving. Ongeacht wat de instelling is, moet de administratie goed om adequate voeding wordt verstrekt worden begrepen.

Geen maag storingswaarden

Maag storingswaarden zijn de niet-verteerd voedsel of vloeistoffen in de maag. Storingswaarden zijn gemeten door een spuit aansluiten met het voeden buis en terug te trekken op de plunjer vast te stellen van de geen voedsel of vloeistof overgebleven in de maag. Per de American Society for parenterale en entera richtsnoeren, wanneer maagzuur storingswaarden minder dan 500 milliliter voor continue voedingen of minder dan de helft van de vorige bolus voeding zijn, tolerantie wordt beschouwd als vastgesteld. Een doorlopende invoer is één die wordt toegediend bij een constante snelheid gedurende de dag, terwijl een grote hoeveelheid voeding wordt toegediend meerdere malen per dag met een bolus. Als hoge maag storingswaarden aanwezig zijn, de sondevoeding moet worden gestopt en de etiologie bepaald. Enkele oorzaken eventueel gastro-oesofageale reflux, maagzuur legen of buis beweging--vertraagd en kunnen worden behandeld door de handhaving van een hoofd van bed hoogte van 30 tot 45 graden, met behulp van medicijnen van de motiliteit en verankering van de buis in plaats door het gebruik van tape of houder.

Veranderingen in het lichaamsgewicht

De noodzaak voor winst, onderhoud of gewicht gewichtsverlies is een factor voor artsen of geregistreerde diëtisten om te beoordelen bij het berekenen van een sondevoeding formule en tarief voor een individu. Wanneer gewichtstoename is gewenst, kan sondevoeding succes worden geëvalueerd als de persoon winsten gewicht volgens het plan van zorg. Daarentegen als een individu vereist gewichtstoename, maar is het verliezen van gewicht, de formule of tarief kan worden moeten aangepast of malabsorptie factoren moeten worden geëvalueerd.

Uitgang

Wanneer een sondevoeding goed functioneert, is gastro-intestinale functie aanwezig. Als verstopping of diarree optreedt, is de voeding niet noodzakelijkerwijs de oorzaak van het probleem. Constipatie kan worden veroorzaakt door onvoldoende vloeistof of vezel inname, bepaalde medicijnen, gebrek aan oefening of darm obstructie. Voor de behandeling van constipatie, een hogere vezel sondevoeding formule kan worden voorgeschreven, toenemende water spoelt, evaluatie van medicatie, verhoging van de oefening en symptomen communiceren met een arts kunnen gelden. Diarree kan worden veroorzaakt door medicatie, ontsteking, infectie of intolerantie in de darm een formule of tarief. Een herbeoordeling van de darm product, zorgen voor een steriele administratie milieu en medicatie-overzicht kan steun bij het verminderen van de aanwezigheid van diarree. Goede werking van het voeden buis kan ook worden waargenomen door urine uitvoervolume. Bij uitvoer minder dan 100 milliliter per dag is, een nierfunctie of onjuiste vloeistof volume mogelijk de oorzaak. Vloeibare vereisten moeten worden bepaald door de arts en aangepast op een continue basis.


gerelateerde artikelen