Hepatitis B symptomen bij mannen

September 5

Hepatitis B is een besmettelijke, inflammatoire lever ziekte veroorzaakt door het hepatitis B-virus. Dit virus wordt meestal verspreid via het aangaan van seksuele handelingen met een geïnfecteerde partner. Mannen die intiem met andere mannen, vooral mannen die meerdere intieme partners hebben, lopen een verhoogd risico van de ontwikkeling van deze infectie. Praat met uw arts over hepatitis B symptomen bij mannen en er zeker van om jezelf te beschermen door het gebruik van condooms, elke keer als je seks hebt.

Asymptomatische

Ongeveer 30 procent van de hepatitis B patiënten treedt niet op symptomen van infectie (asymptomatische), verslag gezondheidsambtenaren op de Division of Disease Control, een onderdeel van het ministerie van volksgezondheid van North Dakota. Asymptomatische mannen lopen een verhoogd risico van onbewust verspreiding van deze infectie aan intieme partners. Regelmatig bloedonderzoek kan detecteren het hepatitis B-virus vroeg op, die de overdracht van dit virus naar andere mensen kunt afnemen. Een hepatitis B-vaccin is ook beschikbaar die kunnen helpen u te beschermen tegen de ontwikkeling van deze infectie, zelfs als u zijn blootgesteld aan het virus.

Griep-achtige symptomen

Als u zijn blootgesteld aan het hepatitis B-virus, kunt u beginnen met het tentoonstellen van symptomen binnen drie maanden, uitleggen gezondheidsambtenaren bij de Centers voor Disease Control and Prevention (CDC). De meest voorkomende symptomen van hepatitis B bij mannen zijn griep-achtige symptomen, die kunnen bestaan uit koorts, vermoeidheid, maagklachten, joint of spier pijn, buikpijn, misselijkheid, braken of verminderde eetlust. Deze symptomen kunnen worden ongemakkelijk en kunnen negatieve invloed op uw productiviteit op het werk of school. Hebt u van acute hepatitis B, wordt deze griep-achtige symptomen meestal niet langer dan een paar maanden aanhouden. Chronische hepatitis B-infectie kan leiden tot patiënten langdurig griep-achtige symptomen die jarenlang kan duren.

Huid, Urine of ontlasting verkleuring

Het hepatitis B-virus irriteert en verhit de lever, die met de normale functie van dit orgel interfereren kan. Leverschade als gevolg van hepatitis B-infectie kan leiden tot geelzucht te ontwikkelen bij sommige mannen. Hebt u hepatitis B, u kunt merken dat uw huid meestal geel verschijnt en het is mogelijk dat uw urine donkerder dan normaal, leggen ambtenaren van de gezondheidsdienst in Medline Plus, een website van de medische informatie verstrekt als dienst van de National Institutes of Health. Dit virus kan ook leiden tot geïnfecteerde patiënten om te scheiden van de bleke of klei-gekleurde ontlasting, meldt de CDC. Deze symptomen van hepatitis B is doorgaans optreden in combinatie met griep-achtige symptomen en kunnen aanhouden gedurende enkele maanden of jaren afhankelijk van de ernst van uw infectie.


gerelateerde artikelen