Mayonaise & voedselvergiftiging

October 1

Mayonaise & voedselvergiftiging

Voedselvergiftiging is gedefinieerd door de National Library of Medicine en de National Institutes of Health als een aandoening veroorzaakt door de inname van bacteriën, parasieten en toxines. De meerderheid van de gevallen van voedselvergiftiging zijn gemeenschappelijk bacteriën zoals E. coli en Staphylococcus gekoppeld. Veel voedingsmiddelen zijn gekoppeld aan voedselvergiftiging, maar mayonaise is een van de meest voorkomende.

Voedselvergiftiging

Voedsel vergiftiging is een aandoening die vaak wordt overgelaten gediagnosticeerd als gevolg van de gelijkenis van de symptomen aan een maagklachten. Misselijkheid, braken, diarree en abdominale krampen zijn alle symptomen van voedselvergiftiging. Symptomen kunnen zich voordoen binnen enkele uren na het nuttigen van het besmet voedsel of kon nemen dagen om te verschijnen.

Mayonaise

Mayonaise is vaak verweten gevallen van voedselvergiftiging, maar een New York Times artikel plaatst de schuld elders. Volgens het artikel zijn commerciële merken van mayonaise erg zuur wegens de overvloed van azijn en andere ingrediënten. Een voordeel van de hoge zuurgraad is preventie van bederf. Het artikel kenmerken het voedsel overgedragen ziekten in verband met mayonaise naar andere factoren. Andere voedingsmiddelen die gevoelig zijn voor verontreiniging zoals kip of ham bovenaan de lijst. Deze voedingsmiddelen te mengen met mayonaise kan verhogen de incidentie van mayonaise wordt gekoppeld aan voedsel overgedragen ziekte. Het artikel suggereert ook dat onjuiste opslag en het maken van zelfgemaakte mayonaise de kans op voedselvergiftiging verhogen kunnen.

Risicofactoren

Iedereen is op risico voor andere aanbestedende een voedsel overgedragen ziekte. Er zijn verschillende factoren die van invloed zijn of een individu is een verhoogd risico van aanbestedende voedselvergiftiging of niet. Volgens de Mayo Clinic lopen oudere volwassenen, zwangere vrouwen, zuigelingen en jonge kinderen en mensen met chronische ziekten meer risico. Al deze voorwaarden wordt mogelijk verzwakt het immuunsysteem dus, plaatsen van het individu op een hoger risico.

Behandeling

Voedselvergiftiging is zelf over het algemeen opgelost binnen een paar dagen. Voedselvergiftiging kunnen variëren in ernst en vereisen verschillende vormen van behandeling. Algemeen, is de belangrijkste focus van de behandeling om te verlichten ongemak en uitdroging te voorkomen. Vloeistof vervanging is uitermate belangrijk tijdens de behandeling. Een oplossing met toegevoegde elektrolyten kan nodig zijn voor kinderen als gevolg van het bedrag dat verloren door braken en diarree. Medische aandacht wellicht nodig indien vloeistoffen niet kunnen worden ingeslikt. In dergelijke gevallen kan een IV essentiële voedingsstoffen voorzien, totdat de tijdelijke ziekte passeert.

Preventie/oplossing

Met enkele eenvoudige voorzorgsmaatregelen kunnen voorkomen van voedselvergiftiging eenvoudig. De vereniging voor Dressings en sauzen biedt eenvoudige tips die voor voedselveiligheid zorgen kunnen. Reinheid is van het grootste belang bij de behandeling van levensmiddelen. Elk oppervlak dat in contact met levensmiddelen komt moet worden ontsmet en gereinigd regelmatig, met inbegrip van de handen, gereedschap en snijplanken. Speciale zorg moet worden genomen bij het gebruik van rauwe vlees handen en hulpmiddelen gebruikt vóór en na met water en zeep te wassen. Hand sanitizers zijn geschikt voor reis- en picknicks wanneer zeep en water kunnen niet beschikbaar zijn. Een andere belangrijke preventieve maatregel betrokken bereiding en opslag van levensmiddelen. Voedsel moeten worden gekookt tot de juiste temperatuur te elimineren alle bacteriën die kunnen voorkomen. Opslag van levensmiddelen op passende temperaturen is ook zeer belangrijk. Warme levensmiddelen moeten warme en koude gerechten moeten worden gehouden in koelers en op ijs, met name wanneer ze reizen.


gerelateerde artikelen