Wat Is het normale bereik van de beweging van de knie?

September 25

Wat Is het normale bereik van de beweging van de knie?

Uw kniegewricht ondersteunt uw lichaamsgewicht, absorbeert schokken en functies Rechttrekken of buig uw onderbeen. Onbeperkte verkeer op het kniegewricht is essentieel voor pijn-vrij wandelen, kraken en overbrengen.

Normale beweging

Bereik van de beweging wordt meestal gemeten met behulp van een tool genaamd een goniometer. Normaal ROM bij de knie wordt beschouwd als 0 graden voor uitbreiding (compleet rechte kniegewricht) tot 135 graden van flexie (volledig gebogen kniegewricht).

Functionele beweging

Meest functionele activiteiten vereisen een 0 t/m 117 graden van beweging op de knie. Lopen vereist volledige knie extensie op hiel staking en tot 60 graden van flexie bij de aanvang van de schommel fase.

Bijzondere waardeverminderingen

Voorkomende oorzaken van verminderde ROM zijn Artritis kniechirurgie en knie letsel. Antalgic gait kan worden genoteerd, evenals de moeilijkheid overzetten van sit te staan. Bel uw arts als u niet in staat te dragen gewicht op uw knie, merken gemarkeerd zwelling of heb een koorts samen met ROM bijzondere waardeverminderingen.

Preventie

Wat Is het normale bereik van de beweging van de knie?

Behoud van de kracht en flexibiliteit in de spieren dat de controle van de beweging van de knie is van cruciaal belang. De hamstrings zijn de primaire knie flexoren en de quadriceps de primaire knie extensoren. Vrij en volledig dagelijks verplaatsen om de knie gezondheid en levensduur.

Middelen

Voor behandeling van ROM bijzondere waardeverminderingen of beperkingen, contact op met een fysiotherapeut of raadpleeg uw arts.


gerelateerde artikelen