Juiste slapende posities voor de nek

September 15

Juiste slapende posities voor de nek

Mensen besteden een aanzienlijk deel van hun leven in bed. Zonder een goede nachtrust is het moeilijk om goed te functioneren. Onjuiste slapende posities kunnen plaatsen enorme druk op het lichaam, wat resulteert in de rug en nekpijn. Goede slapen standpunten kunt voorkomen dat nekpijn, of slapen op de rug, op de kant of het gezicht naar beneden.

Slapen op je rug

Bij het slapen op de rug, goede onderhouden is nek ondersteuning en wervelkolom aanpassing essentieel. Plaats een kussen onder de knieën of een lumbale roll onder de onderrug, de Cleveland Clinic adviseert. Een veer kussen dat aan de vorm van het hoofd en de hals voldoet is ook raadzaam, volgens de Harvard Medical School. Slapen op een stevige matras. Voor een matras die te zacht is, plaatst u een 1/2 inch dikke plaat van multiplex tussen de matras en boxspring toe te voegen stevigheid, FamilyDoctor.org beveelt.

Terri Trespicio, senior redacteur voor de "Body + Soul" magazine, geïnterviewd door het "Early Show" op «««CBSNews.com, beveelt aan slapen op de rug zonder een kussen. Hierdoor kan het lichaam tot rust in de natuurlijke uitlijning, legt Trespicio uit. Een kussen dat is te dik kan dwingen de nek voorwaarts, nekpijn veroorzaakt.

Slapen aan uw kant

Als slapen op uw kant, gebruikt u een kussen dat is hoger onder de nek dan onder het hoofd, Harvard Medical School adviseert. Plaatsen van een kussen tussen de knieën is ook raadzaam, volgens Chip Abbadessa, een chiropractor geïnterviewd in "Midweek" tijdschrift.

Rust uw hoofd op uw arm terwijl slapen op uw zijde problematisch, volgens Trespicio is. Plaatsen dat veel gewicht op je arm creëert benadrukken dat gevoelloos vingers door de ochtend veroorzaken kan. De spieren aan de schouder rusten op de matras ook lijden compressie en stam, zegt Trespicio.

Slapen op je buik

Slapen gezicht naar beneden houdt het meeste potentieel voor het veroorzaken van nekpijn. Slapen op de buik gooit het hele lichaam van de aanpassing, waardoor hoofdpijn, chronische rugpijn en ondiep ademen, volgens Jonathan FitzGordon, een uitlijning specialist gevestigd in New York City, geciteerd door "Body + Soul" magazine. Slapen op je buik ook beperkt de inname van zuurstof naar de hersenen, zegt Abbadessa.

Slapen op de buik kan echter nuttig zijn voor patiënten met een degeneratieve ziekte of degenen met hernia schijven in de buurt van het midden van de rug, volgens MayoClinic.com. Als slapen in elke andere positie is niet onmogelijk, investeren in een lichaam kussen, New York City chiropractor Lisa Kirsch adviseert. Slapen met een kussen onder het bekken ook verlicht stress op de rug tijdens het slapen op de buik, volgens MayoClinic.com.


gerelateerde artikelen