Een lymfoedeem MLD Massage

December 13

Een lymfoedeem MLD Massage

Lymfoedeem is een vorm van zwelling dat wordt veroorzaakt door een opbouw van lymfatische vloeistof in de zachte weefsels van het lichaam. De meeste van de zwelling vaak is van invloed op de armen of benen en ontwikkelt als functie van het lymfestelsel is aangetast door beide developmental afwijkingen (primair lymfoedeem), of als lymfevaten zijn beschadigd of lymfeklieren zijn verwijderd (secundaire lymfoedeem).
Ongeacht de oorzaak is het doel van lymfoedeem behandeling om te controleren de zwelling en om secundaire complicaties die kunnen ontstaan als gevolg van onbehandelde lymfoedeem te vermijden.

Behandeling van lymfoedeem

Medicijnen zoals diuretica is aangetoond dat het niet doeltreffend in de behandeling van lymfoedeem. Een combinatie van verschillende conventionele, niet-invasieve behandelmethoden, samengevat onder de term volledige decongestivum therapie (CDT), vertegenwoordigt de standaard zorg voor deze aandoening. Het doel van de behandeling van lymfoedeem is verminderen de zwelling en het onderhouden van de vermindering, zodat personen die getroffen zijn door deze voorwaarde met de activiteiten van het dagelijks leven blijven kunnen.

Manuele lymfedrainage

Manuele lymfedrainage (MLD) is een integraal onderdeel van de volledige decongestivum therapie en gebruikt om handmatig de vloeistof lymfe rond geblokkeerde gebieden en ter stimulering van de natuurlijke bewegingen van lymfevaten. Deze zachte handmatige behandeling techniek wordt toegepast op de zachte weefsels van het lichaam, en om doeltreffend te zijn, MLD wordt toegepast op de blote huid met behulp van lichte druk zonder het gebruik van lotions, crèmes of oliën. De lichte stretch van oppervlakkige lymfevaten leidt tot een toename van lymfe vaartuig activiteit.

Onderdelen van manuele lymfedrainage

MLD ontstond in Europa tijdens de jaren 1930 en wordt uitgevoerd door gecertificeerde lymfoedeem therapeuten. De techniek is gebaseerd op vier fundamentele lijnen, die afzonderlijk of als een combinatie van verscheidene verschillende slagen kunnen worden toegepast. De gemene deler in alle vier lijnen--de "stationaire circle", "schep", "pomp" en "roterende" techniek--is een lichte en zachte stuk op de muren van lymfevaten, bevordering van de directionele stroom van lymfatische vloeistof.

Zelf-Manual lymfedrainage

Deel van de succesvolle langetermijnbeheer van lymfoedeem is de zelfstandige toepassing van eenvoudige en gemakkelijk-aan-uit te voeren MLD lijnen ter bevordering van de continue directionele stroom van lymfe vloeistof. Na de voltooiing van een aantal behandelingen wordt beheerd door een gecertificeerde therapeut, de patiënt is geïnstrueerd door de therapeut voor het beheer van een zelf-MLD protocol afgestemd op de individuele situatie van de patiënt. In het ideale geval de self-MLD moet worden gecombineerd met andere componenten van volledige decongestivum therapie (decongestivum oefeningen en Compressietherapie) en ten minste eenmaal per dag gedurende 10 tot 15 minuten uitgevoerd.

Effecten van manuele lymfedrainage

De technieken van MLD worden niet alleen toegepast in de gebieden die door lymfoedeem, maar ook de manipulatie van gezonde lymfevaten en lymfeklieren grenzend aan het getroffen gebied. Stimulatie van lymfatische structuren in gezonde gebieden bevordert de stroom van vastgeroeste lymfatische vloeistof uit het lichaamsdeel beïnvloed door lymfoedeem naar een gebied met een normale lymfatische drainage, dat een belangrijk aspect in het verminderen van de zwelling. De rustgevende en pijnstillende effecten als gevolg van de zachte toepassing van MLD technieken spelen een belangrijke rol aan de pijn van het besturingselement dat geassocieerd met lymfoedeem worden kan.


gerelateerde artikelen