Rehab voor een bekken fractuur

January 31

Rehab voor een bekken fractuur

Het bekken is samengesteld uit verschillende botten, bekend als de ileum, zitbeen en schaam botten. Deze botten maken een ring die omgeeft en beschermt de buikorganen, met inbegrip van de darmen en de blaas evenals de grote zenuwen en de schepen. Bekken fracturen kunnen optreden bij mensen van elke leeftijd na een traumatische gebeurtenis zoals een ernstige val of motorvoertuig ongeval. In oudere patiënten en mensen met broze botten, kunnen bekken fracturen ook optreden na geringer effect valt. Revalidatie van een bekken breuk gaat eerst te stabiliseren en de controle van de schade. De botten zijn vervolgens verlegde en een fysiotherapie-programma wordt uitgevoerd om te herstellen van de functie. Dit is een ernstige aandoening en er zijn verschillende mogelijke complicaties.

Tijdelijke externe fixatie

Het bekken beschermt vele buikorganen, zenuwen en bloedvaten. Daarom met patiënten die bekken fracturen is het gemeenschappelijk om te vinden van een ernstig letsel aan de omliggende weke, de organen en de neurovasculature. Deze letsels komen met risico op bloedingen en zenuw schade. Hoewel trauma chirurgen werken om op te lossen deze problemen kan een orthopedisch chirurg worden nodig om te stabiliseren van de gebroken botten. Dit wordt meestal gedaan met behulp van een externe frame om tijdelijk de botten in goede uitlijning. Deze frames zijn gemaakt van stalen pinnen die zijn ingevoegd in het bot en vergezeld door klemmen en staven.

Reductie en fixatie

Een stabiele patiënt zal dan overgaan tot de definitieve behandeling van de breuk. Om te zorgen voor herstel moeten de beenderen terug in juiste uitlijning worden gebracht. Dit proces heet vermindering. Patiënten met een fractuur waarbij geen gebruik wordt dislocatie zijn kandidaten voor niet-chirurgische behandeling met of zonder externe fixatie te stabiliseren ze. Patiënten waarvoor een operatie zal ondergaan open vermindering voor het rechtstreeks manipuleren van het bot of gesloten reductie waarin een insnijding niet nodig is om het manipuleren van het bot. Zodra de beenderen in correcte uitlijning zijn heeft de chirurg het bot in plaats met behulp van hetzij externe of interne fixatie. Inwendige fixatie impliceert de plaatsing van stabilisatoren zoals draden, pinnen, schroeven en platen intern op het bot.

Fysiotherapie

Patiënten zijn aangemoedigd om op te staan en bewegen zo snel mogelijk om complicaties te vermijden. Patiënten verblijven meestal in het ziekenhuis voor patiënt in fysieke en bezigheidstherapie voor ten minste drie tot zeven dagen na de operatie. Zodra u kunt opstaan en veilig met een wandelaar of krukken verplaatsen die u zal worden vrijgegeven aan uw huis waar u zal blijven uitvoeren thuis gebaseerd en poliklinische fysiotherapie. Uw therapeut zal Verhoog langzaam de hoeveelheid gewicht die je op het bekken oefenen. Waarschuw uw arts en therapeut om de pijn en de eventuele wijzigingen.

Complicaties

Bekken fractuur is een ernstige aandoening en daarom wordt geleverd met diverse potentieel complicerende factoren. Bloedstolsels kunnen vormen in de aders van het bekken en bovenbeen en reizen naar de longen. Dit diep-veneuze trombose wordt genoemd en is een gevaar van resterende sedentaire voor langere tijd. Als de patiënt tot bed voor een lange tijd beperkt zich zijn ze verhoogd risico op ontwikkeling van longontsteking. Uw therapeut dient u met oefeningen om te voorkomen dat deze complicaties.


gerelateerde artikelen