Hoeveel calorieën is één KCAL gelijke?

January 20

KCAL staat voor kilocalorie en het betekent 1000 calorieën. Gebruik van de term "calorie" lopen echter uiteen. De wetenschappelijke definitie is dat een Calorie--met een hoofdletter "C"--hetzelfde als een KCAL is. In gemeenschappelijk gebruik, calorie--met een kleine letter "c"--is gelijk aan KCAL.

Energie-eenheid

KCAL is een maatregel van de eenheid van energie. Het is gelijk aan de warmte-energie die nodig zijn voor het verhogen van de temperatuur van een kilogram water met 1 graad Celsius, volgens de Netwellness website. Een calorie verwijst naar de hoeveelheid energie die nodig is om omhoog te verwarmen een gram water met 1 graad.

KCAL en kilojoule

De wetenschappelijke calorie-unit met een kleine letters "c" vertegenwoordigt 1000th van een KCAL. Dit komt overeen met 4.1868 kilojoule--een maat voor energie. Één KCAL is gelijk aan 4.1868 megajoules-- of 4186.8 kilojoule.

Populaire gebruik

In de meeste gevallen, wanneer dieet programma's en organisaties verwijzen naar een calorie, ze betekenen een kilocalorie. Bijvoorbeeld een reep met "slechts 50 calorieën" op het etiket betekent eigenlijk 50 KCAL, of 50.000 calorieën. De term "calorie" heeft derhalve worden aanvaard als een woord voor KCAL in niet-wetenschappelijke situaties.


gerelateerde artikelen