De voordelen van kalium

July 27

De voordelen van kalium

Kalium is een belangrijk mineraal dat is rijk aan zeevruchten, orgaanvlees, bananen, citrus sappen en sommige peulvruchten. Samen met natrium, chloride, calcium en magnesium is kalium één van de belangrijkste elektrolyten in je lichaam. Door te helpen bij het voeren van elektriciteit, is kalium essentieel om de regelmatige werking van al uw lichaamseigen weefsels, cellen en organen. Als gevolg van de veelzijdigheid van dit belangrijk mineraal heeft kalium voordelen buiten de elektriciteit-geleidende eigenschappen.

Spieropbouw

Kalium is essentieel aan uw spieren aanbestedende u uitoefent, dus niet indirect helpen u om spier te bouwen. Afgezien van dit bouwt kalium ook rechtstreeks spieren door middel van haar effecten op dieet koolhydraten en eiwitten. Assisteren bij de afbraak van koolhydraten en synthese van eiwitten uit aminozuren, is kalium een noodzakelijk onderdeel van de bouw van de spier door middel van dieet en lichaamsbeweging. Gelijkaardig aan zijn rol in het helpen van u te pakken op spier, kalium van gevolgen voor spierontwikkeling maken het essentieel voor de groei van kinderen en adolescenten.

Bot-gezondheid

Verdere hulp bij regelmatige groei, is kalium een belangrijk onderdeel van gezond bot herstellen functie, ontwikkeling en onderhoud. Als je lichaam kan het sap van calcium uit je botten en dieet bij gebrek aan andere buffers en elektrolyten, kan ervoor te zorgen dat je voldoende hoeveelheden eiwit eet botverlies voorkomen. Dit kan helpen om te verhogen uw bot mineraal dichtheid, dus ervoor te zorgen dat de functie van uw botten en goed ontwikkelen. Bovendien, kunnen kalium van effecten op de gezondheid van het been spelen een rol bij het voorkomen van osteoporose en andere bot voorwaarden later in het leven.

Nierstenen

Nierstenen kan voortvloeien uit de uitscheiding van abnormaal hoge niveaus van calcium in de urine. Door het eten van een dieet rijk aan kalium, u mei zitten kundig van nierstenen voorkomen of verminderen van de ernst, als u lijdt aan vaak voorkomende stenen. Vergelijkbaar met de gezondheidseffecten van kalium bot, eten te weinig kalium kan leiden je lichaam calcium als een buffer voor dieet zuur gebruiken. Als deze calcium uiteindelijk je lichaam als urine verlaat, kan een kalium-rijk dieet verminderen de hoeveelheid calcium die door uw nieren, aldus bijdragen tot vermindering van de frequentie en ernst van nierstenen.

Cardiovasculaire gezondheid

Natrium en kalium zijn beide essentieel om de regelmatige werking van de lichaamscellen. Als zodanig een ongeveer gelijke evenwicht van deze mineralen is belangrijk voor uw algehele gezondheid. Bovendien, zoals hoge Natrium inname uw risico verhogen kan van het ontwikkelen van hoge bloeddruk en andere cardiovasculaire gezondheidskwesties, kan verhogen van je kalium-inname bijdragen tot het evenwicht van deze effecten. Zoals gerapporteerd door Jill Adams in juli 24, 2011 de kwestie van de "Los Angeles Times", kunt ongeveer gelijke hoeveelheden van natrium en kalium eten verminderen uw risico om te sterven als gevolg van een cardiovasculaire kwestie door bijna 50 percenten.


gerelateerde artikelen